Na een week van onze dochter loslaten, middelbaar keuzes maken en beseffen dat de voorbije 12 jaar werkelijk voorbij zijn gevolgen, wil ik de tijd heel even stop zetten en liefst zo lang mogelijk blijven hangen in dit moment. Voor een emo mama zoals mijzelf kan in tijden van “alles gaat heel even te snel voor mij” niets zoveel troost geven als een fantastisch bord zuiderse heerlijkheid met een grote Mie en Place twist. Pasta met gehaktballetjes en kruidige ricotta. Het speciale extraatje maken van dit gerechtje het ideale bord comfortfood.
De zon schijnt en we genieten samen aan tafel. Ik kijk naar hun lachende gezichten, voel onze ongelooflijke verbondenheid en besef in mijn hart dat het allemaal goed komt en dan laat ik het ineens los. Yes ♥
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Gehaktballetjes:
500 g gemengd gehakt
1 teentje look
25 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
ongeveer 2 eetlepels broodkruim
snuifje peper
snuifje zout
snuifje nootmuskaat
Tomatensaus:
800 g gepelde tomaten
1 grote ui
2 teentjes look
basilicum
olijfolie
lepeltje suiker
peper
zout
Verder:
500 g pasta
250 g ricotta
verse basilicum (naar smaak)
verse peterselie (naar smaak)
25 g Parmezaanse kaas
peper
zout
Hoe maak je het:
Start met het maken van de tomatensaus. Snipper de ui en de teentjes look. Fruit ze aan in wat olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe. Kruid met basilicum, peper, zout en een snuifje zout. Er mag ook een lepeltje suiker in bij de tomaten. Zet het deksel op de stoofpot en laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen. Roer af en toe om.
Meng voor de balletjes het gehakt met het ei, een beetje broodkruim, peper, zout en nootmuskaat. Snipper de look fijn en meng samen met de Parmezaanse kaas onder het gehaktmengsel. Het mengsel mag niet te droog worden. Voeg eventueel een scheutje melk toe. Rol met schone handen balletjes en bak ze bruin in een scheutje olijfolie. Voeg ze vervolgens bij de saus.
Snipper de verse basilicum en de peterselie zeer fijn en meng onder de ricotta. Kruid met peper en zout en voeg ook wat geraspte Parmezaanse kaas toe. Zet even aan de kant.
Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, maar laat nog een beetje kookvocht in de kookpot. Doe de pasta terug in de pot en meng onder elkaar. De pasta zal minder kleven door het kookvocht.
Serveer de pasta met de balletjes in tomatensaus en toefjes kruidige ricotta.
Hartverwarmend 😉.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
