Pasta met snijboontjes

Pasta met snijboontjes

De veelzijdigheid van pasta is oneindig.  In deze veggie pasta gebruik ik spaghetti, maar die kan je naar eigen keuze vervangen door een ander type pasta.  Ik gebruik veel groenten en geroosterde pijnboompitten voor wat crunch … De zelfgemaakte pesto verfijnt het gerecht en zorgt voor de nodige frisheid.  De snijbonen zorgen voor de zoete toets en de tomaatjes zijn het zuurtje in mijn gerechtje.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

200 g spaghetti pasta
400 g snijboontjes
300 g trostomaten
1 teentje look
1 dikke ui
olijfolie
klontje hoeveboter (zonder zout)
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper

Pesto:
50 g pijnboompitten (handje pitten apart houden voor de afwerking)
1 teentje knoflook
half bosje basilicum (ongeveer 30 g)
half bosje peterselie (ongeveer 30 g)
scheutje citroensap
zwart gemalen peper
grof zeezout
50 g geraspte Parmezaanse kaas
120 g lekkere olijfolie
zeezout
versgemalen zwarte peper

Hoe maak je het voor vier personen:

Ik maak eerst de ovengedroogde tomaatjes.  Verwarm de oven op 200 °C.  Leg de trostomaten in een ovenschaaltje en besprenkel de tomaten met olijfolie.  Kruid met peper en zout en leg een teentje geplette look in het schaaltje.  Zet het schaaltje in de voorverwarmde oven.  De tomaten mogen in de oven tot ze barsten.  Zorg er wel voor dat ze niet te donker worden want dan smaken ze bitter.
Was de snijbonen en snijd de uiteinden af.  Snijd vervolgens de bonen in schuine, smalle stukjes. Blancheer kort in ruim gezouten water en spoel onmiddellijk in ijswater.  We willen de groene kleur behouden.
Smelt een klontje boter in een potje en stoof de ajuin aan tot die glazig is.  Voeg de snijboontjes toe en laat kort meestoven.  Kruid met peper en zout.
Maak de pesto voor bij de pasta.  Rooster de pijnboompitten in een pannetje.  Houd een handje pitten apart voor de afwerking.  Doe de rest in de blender samen met de basilicum, de peterselie, het teentje look, peper, grof zout, geraspte Parmezaanse kaas en citroensap.   Mix fijn en voeg de lekkere olijfolie toe.
Kook de pasta al dente gaar in ruim kokend water met zout.  Volg hiervoor de instructies op de verpakking.  Giet de pasta af, maar behoud enkele lepels van het kookvocht bij je pasta.  Meng de pasta met de snijboontjes en de ajuin.  Serveer met enkele lepeltjes van de pesto, een trosje oven gedroogde  tomaatjes, enkele geroosterde pijnboompitten, een flinke draai van de pepermolen en enkele druppels lekkere olijfolie.

Liefs

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply