Skip to content Skip to footer

Moest ik heel veel extra tijd hebben per dag dan zou ik graag mijn eigen groentjes kweken of ja toch zeker tomaten en dat zijn vruchten zeker? Ik ben gek op tomaten in al zijn vormen, kleuren en smaken.  Ze brengen niet alleen kleur op je bord, maar ze zijn ook nog eens super gezond met hun antioxidant lycopeen.  Vanaf april zijn er heel veel verschillende soorten tomaten te koop die eenmaal rijp heerlijk smaken. De San Marzano tomaten, de tijgertomaten, de prachtige Coeur de boeufs of de Sweet pink tomaten zijn nog maar enkele van de soorten waarmee je aan de slag kan gaan.  Fantastisch toch al dat lekkers in de zomer?  Voor dit gerecht gebruik ik 3 verschillende tomaten, maar geloof me het is werkelijk de moeite waard.  In deze waanzinnige pasta Pomodoro proef je al mijn liefde voor tomaten en al die zomerkriebels deel ik maar al te graag met jullie.  Geniet ervan ♥

Dol op pasta? Kijk hier voor nog andere recepten.
Even gek op tomaten als mij? Dan gaan deze recepten met tomaten zeker in de smaak vallen.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

4 San Marzano tomaten
4 pruimtomaten bijvoorbeeld Roma
20-tal kleine trostomaten

1 lepel olijfolie
2 teentjes look
gedroogde basilicum
1 rode chilipeper (ik bewaar deze in de diepvries)
vers gemalen zwarte peper
zout

400 g pasta (ik gebruikte tortiglioni)
handvol rucola
Parmezaanse kaas

Hoe maak je het:

Voor deze gerechten gebruik ik altijd mijn le Creuset stoofpot.  Ik zweer bij kwaliteitsvol keukenmateriaal en lekkere, verse ingrediënten als basis voor elk gerecht.  Kookplezier start voor mij hier ♥

Spoel de tomaten en snijd ze in niet te grote stukken.  Verhit wat olijfolie in een stoofpot en stoof de tomaten enkele minuten op een zacht vuur.  Pel de look en plet de teentjes met de platte kant van je keukenmes.  Voeg het bij de tomaten en breng op smaak met peper en zout, basilicum en de chili.  Zet een deksel op de pot en laat zacht sudderen.

Kook ondertussen de pasta al dente.  Volg hiervoor de instructies op de verpakking.
Giet de beetgare pasta af en voeg deze bij de saus. 
Serveer met de rucola en geraspte Parmezaanse kaas.
Deze pasta Pomodoro is zo eenvoudig, maar oooh zo heerlijk.

Buon appetito!

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

liefs,