Pasta primavera

Pasta primavera

Een pasta met veel verse groenten … mmm helemaal mijn ding.  Nu de lente in het land is, hoort deze pasta primavera er echt wel bij.  Je kan het maken met alle lentegroenten die je lekker vindt of in huis hebt.  Ik gebruik graag de frisgroene groenten zoals groene asperges, courgette, broccoli, doperwten, selder enz.  Traditioneel wordt dit gerechtje gemaakt met “korte” pasta’s zoals, penne, farfalle, en fusilli, maar ik gebruikte deze keer sliertjes.  Garneer met vers gehakte peterselie en je krijgt “instant lenteliefde” op je bord.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 witte ui
1 teentje look
1 groen pepertje
150 g selder
150 g snijboontjes
150 g doperwten (diepvries)
150 g broccoliroosjes
½ courgette
6 tal groene asperges
6 tal witte asperges
Parmezaanse kaas
400 g pasta
olijfolie
vers gemalen peper
grof zeezout
250 ml sojaroom (of meer)
handje verse peterselie

Hoe maak je het:

Breek de broccoli in kleine roosjes.  Snijd de courgette in blokjes.  Verwijder de houterige uiteinden van de asperges (ongeveer 1 cm), schil de witte asperges en snijd deze in stukjes van 2 cm.  De groene asperges hoef je niet te schillen.  Snijd de selder en de snijboontjes in fijne reepjes.  Breng water aan de kook in een grote pan, voeg een flinke snuif zeezout toe.  Blancheer de groenten kort en afzonderlijk .  We willen de groentjes knapperig en nog mooi groen.  Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.  Je mag hiervoor het kookwater van de groenten gebruiken.  Snipper de ui, het teentje look en het groene pepertje.  Neem een grote pan en verwarm wat olijfolie.  Fruit de ui, look en het groene pepertje op een lager vuur.  Voeg alle geblancheerde groenten toe en bak een aantal minuten mee.  Voeg nu de sojaroom en de Parmezaanse kaas toe en verwarm zachtjes.  Breng op smaak met peper en zout.  Doe de pasta erbij en schep voorzichtig om.  Serveer met fijngehakte peterselie en wat Parmezaanse kaas.
La bella vita op je bord.

Liefs,

mieke

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply