Skip to content Skip to footer

Perentaart met amandel

Er hangt herfst in de lucht: blaadjes die stilaan verkleuren, dagen die korter worden en de dekentjes die weer uit de kast mogen.  Voor mij is het elk jaar weer het moment om te vertragen, alsof mijn oerinstinct me instinctief wijst op winter die eraan komt.
Slow living is precies wat je nu nodig hebt maar hoe doe je dat nu?
Vertragen in de ratrace van onze maatschappij lijkt een onmogelijke zaak en al helemaal niet haalbaar voor iedereen die (elke dag) gaat werken.  Toch zitten er heel wat benefits in een trager leven en kan je met kleine stapjes al een heel groot effect teweeg brengen.
Voor mij werkt het om alles goed te plannen en hierbij ook bewust tijd te reserveren voor dingen die ik zelf graag doe of die ik belangrijk vind om met mijn gezin te doen.  Koken, wandelen, afspreken met vrienden of gewoon genieten van niets te doen.  Nog een goede tip is om je smartphone af en toe eens weg te leggen (niet makkelijk als blogger), maar je hoeft echt niet op elk bericht in het zoveelste Whatsapp groepje te antwoorden.  Een laatste manier om te verstillen en vertragen is stilstaan bij de kleine dingen.  We kijken er vaak over omdat we te snel willen zijn.  Door te leven in het moment zie je veel sneller die magische momentjes.  Die laatste zonnestralen, een compliment van een collega of de geur van verse perentaart met amandel.  Kleine gelukskes die je leren om het leven te waarderen.

Wat heb je nodig (voor 1 taart met een diameter van 22 cm):

1 rol bladerdeeg
3 rijpe peren
120 g boter
120 g suiker
200 g amandelpoeder
150 g bloem
2 eieren
1 dl melk

klontje boter
snuifje bloem

50 g amandelschilfers
bloemsuiker voor de afwerking (ben ik dus vergeten op mijn foto 😊)

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.

Vet de taartvorm in met een klontje boter.  Gebruik hiervoor een borsteltje zodat je het zorgvuldig kan doen.  Bestuif met een dun laagje bloem.  Rol het bladerdeeg uit en leg het voorzichtig in de vorm.  Druk goed aan en zet de vorm aan de kant.
Maak vervolgens het beslag voor de taart.  Roer de malse boter los en voeg de suiker toe.  Meng (met keukenrobot) tot de suiker is opgelost en je een bleke massa hebt.  Voeg de losgeklopte eieren en de melk toe en meng goed.  Meng de bloem met het amandelpoeder en voeg dit als laatste toe bij je beslag.  Roer alles om tot een egale massa.
Schep het beslag in je taart en verdeel over de bodem.
Schil de peren en schik ze op de taart.  Je mag ze een beetje naar beneden drukken.  Strooi de amandelschilfers over je taart en schuif de taart voor ongeveer 45 minuten in de warme oven.
Haal de perentaart met amandel uit de oven en laat even afkoelen op een rooster.  Strooi voor het serveren wat poedersuiker over je taart.
Geniet ervan!

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Nog meer dessertjes inspiratie nodig?  Klik hier.

Liefs,