Skip to content Skip to footer

Pesto van Oost- Indische kers

Mie en Place pesto van Oost- Indische kers

Tropaeolum majas of beter bekend als Oost- Indische kers.  Ik plantte dit tuinseizoen enkele plantjes in onze kruidentuin en heb er heel erg hard van kunnen genieten.
De bloemen en blaadjes van de Oost- Indische kers zijn niet alleen decoratief in bijvoorbeeld salades, maar ook eetbaar.
De licht peperachtige smaak doet denken aan radijsjes of mierikswortel en dus een ideale smaakmaker.
Oogsten doe je van half maart tot oktober en door deze mooie nazomer is het seizoen nog een beetje verlengd en heb ik echt nog heel veel over.
Van de laatste blaadjes maak ik een heerlijke pesto van Oost- Indische kers.
Wist je dat je dit mag invriezen?  Ideaal voor in de winter nog een beetje zomergeluk te voelen.

Pesto maken is echt niet moeilijk.  Je vindt het recept van de klassieke versie hier.

Wat heb je nodig:

60 g blaadjes Oost- Indische kers
50 g pijnboompitten
50 g belegen kaas (bijvoorbeeld Brugge Belegen)
1 teentje look
grof zeezout
peper
120 ml olijfolie

Hoe maak je het:

Pesto maken in 3 stappen:

  1. Rooster de pijnboompitten in een pannetje op een matig vuur.  Zorg ervoor dat de pitten niet verbranden.
  2. Doe de pitten in de blender samen met de blaadjes van de Oost-Indische kers, het teentje look, peper, grof zeezout, geraspte belegen kaas en de olijfolie.
  3. Mix het geheel fijn.  Even proeven en de pesto van Oost- Indische kers is klaar.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.