Pesto van radijsloof

Pesto van radijsloof

Wist je dat je het loof van radijsjes niet langer hoeft weg te gooien?  Je kan er soep van maken, verwerken in een puree of er een overheerlijke pesto van radijsloof mee maken.  Het lekkerste zijn natuurlijk de jonge blaadjes (haha).  Gebruik in ieder geval super vers loof dat er nog mooi groen en fris uitziet.  Ik combineer dit graag met een heel klein beetje mosterd.  Met pesto kan je zoveel kanten op.  Bovendien is het makkelijk en snel te maken, tenminste wanneer je een goed blendertje in je keuken hebt.  Deze pesto smaakt heerlijk in een slaatje met kikkererwten en radijsjes of op een bruin boterhammetje met ricotta.

Wat heb je nodig voor 1 portie pesto:
radijsloof van 1 bosje radijsjes
50 g Parmezaanse kaas
50 g pijnboompitten
1 teentje look
120 ml lekkere olijfolie
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
1 eetlepel mosterd
scheutje citroensap

Hoe maak je het:
Rooster de pijnboompitten in een pannetje op een matig vuur.  Zorg ervoor dat de pitten niet verbranden. Snijd het loof van de radijsjes en spoel ze zeer grondig.  Verwijder eventuele gele blaadjes.  Doe het loof in een blender samen met de kaas, de look, wat citroensap en een lepel mosterd.  Mix glad en voeg dan de olijfolie toe.  Breng op smaak met peper en zout.
Met deze speciale pesto kan je je gasten zeker versteld doen staan … toch?

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply