Pikante veggie stoofpot

Pikante veggie stoofpot

Een warme, pikante veggie stoofpot met witte bonen en prei.  Mmm… dit is heerlijk met couscous of met knapperig brood.  Wanneer je dit een dagje op voorhand maakt, komen de smaken nog beter tot hun recht.  Een ideaal gerechtje dus voor als je vrienden op bezoek krijgt en heel graag bij je gasten aan tafel zit.  Neem in ieder geval de tijd om dit stoofpotje langzaam te laten garen want dat is hét geheim van dit perfecte stoofpotje.

Wat heb je nodig (4 personen):
1 zoete ui
2 teentjes look
4 stuks prei
2 theelepels harissapasta
2 theelepels gemalen komijn
400 g gepelde tomaten
300 ml groentebouillon
400 g witte bonen
citroensap
1 cm verse gember
handvol verse bieslook

Hoe maak je het:
Pel en snipper de zoete ui en de look.  Was de prei grondig en snijd in ringen van ongeveer 1 cm dik.  Schil de gember en snijd deze zeer fijn.
Laat wat olijfolie warm worden in een grote stoofpot.  Fruit de ui aan en voeg na een aantal minuten de look, de gember en de preiringen toe.  Laat alles nog enkele minuten verder stoven terwijl u goed blijft roeren.
Deglaceer de groenten met de groentenbouillon en voeg de harissapasta toe aan de stoofpot.
Ook de gepelde tomaten mogen nu toegevoegd worden.
Kruid het geheel bij met wat gemalen komijn.
Laat het stoofpotje voor minstens 20 minuten rustig sudderen op een zacht vuurtje.
Spoel de witte bonen onder stromend water en voeg ze toe aan het pruttelende potje.
Proef even of je het stoofpotje nog wat extra smaak kan geven met wat citroensap en eventueel een snuifje extra komijnpoeder.
Dien warm op met vers gehakte bieslook, couscous (of knapperig brood).

Liefs,

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply