Skip to content Skip to footer

Minder (of geen) vlees eten lijkt misschien een hele opgave, maar dat hoeft het echt niet te zijn.  Je zou kunnen starten om één keer in de week je maaltijd met vlees te vervangen door een vegetarisch gerecht.  Meestal heb je gewoon wat inspiratie nodig om van start te gaan dan doet deze pittige veggie pasta je allicht al watertanden.  Dit veggie-proof gerecht bevat bovendien ook nog eens één van mijn lievelingskaasjes: burrata.  ZAAAALIG!  Vooral omdat het een simpel gerecht is.  Precies zoals pasta’s zouden moeten zijn. Geen uren in de keuken, maar vers, heerlijk en eerlijk.  Wat moet het nog meer zijn?  Easy peasy ♥

Benieuwd hoe het bij mij zit met vlees eten? Je kan er hier alles over lezen. Wist je trouwens dat je door andere keukens te verkennen je ook vaak minder vlees gaat eten.  De keuken uit het Midden-Oosten is bijvoorbeeld grotendeels vegetarisch en fantastisch lekker.  Probeer deze falafel balletjes maar eens. Voor al de burrata fans onder jullie: hier moet je zijn.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

400 g pasta (rigatoni)
200 g doperwten (ik gebruik diepvries erwtjes, maar als ik binnen het seizoen verse kan vinden dan gebruik ik natuurlijk die)
1 of 2 rode chilipepers (naar smaak)
400 g gepelde tomaten
2 sjalotjes
2 bolletjes burrata
olijfolie
snuifje zout
1 eetlepel suiker
verse postelein

Hoe maak je het:

Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze gaar in een beetje olijfolie.  Snijd vervolgens de chilipeper(s) fijn (al dan niet met de zaadjes).  Spoel je handen en je plank.  Voeg de chilipeper bij de sjalotjes en stoof even mee.  Voeg vervolgens de gepelde tomaten en de suiker toe.  Kruid met een snuif zout en laat zachtjes pruttelen onder een deksel.
 
Kook ondertussen de pasta gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.  Volg de instructies op de verpakking voor de juiste gaartijd.  Giet de gare pasta af (houd nog een beetje kookvocht bij).  Schep de pasta bij de saus en voeg eventueel wat kookvocht.  Voeg meteen de doperwten bij de warme pasta.  Je hoeft ze niet eerst te ontdooien.  Verse erwten blancheer je kort in gezouten water.

Schep de pasta op borden en verdeel de burrata.  Werk af met wat verse postelein. 

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,