Skip to content Skip to footer

Pizza met pompoen en bospaddenstoelen

Mie en Place pompoen bospaddenstoelen

Diepvriespizza kopen of pizza uithalen zijn dingen die ik niet doe.  Ik ben er nu eenmaal niet gek op.  Nu zegt het spreekwoord natuurlijk: over smaken en kleuren valt niet te twisten.  Dus wanneer jij zo’n pizza wel kan smaken, don’t worry … beloof me alleen om mijn recept voor zelfgemaakte pizza met pompoen en bospaddenstoelen eens te proberen.  Zelf pizza maken is namelijk helemaal niet zo moeilijk.  Het kost je alleen wat tijd. Maar ach, wat maakt tijd uit als je dit samen kan doen en wanneer je nadien kan genieten van een heerlijke homemade pizza met pompoen en bospaddenstoelen? 

Wat heb je nodig (voor 3 pizza’s):

Deeg:
250 g witte bloem
250 g brood bloem
1 ½ theelepel droog gist
1 theelepel zout
325 ml lauw water
1 eetlepel olijfolie

Saus:
1 butternutpompoen
2 teentjes look
verse tijm
olijfolie
250 g bospaddenstoelen
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
rucola
100 g gemalen kaas zoals Gruyère

Hoe maak je het:

Je begint natuurlijk met het maken van het deeg.  Zeef de 2 soorten bloem in een grote mengkom.  Voeg de gist toe en meng onder elkaar  Voeg het lauwe water, de olie en het zout toe en kneed met de hand op een schoon werkblad of met de keukenrobot (zorg ervoor dat het zout en de gist elkaar niet raken).  Het mengen duurt ongeveer 5 minuten en uiteindelijk krijg je een elastisch deeg.  Laat het deeg rusten in een met olie ingestreken kom, afgesloten met theedoek of plastic folie.  Laat je deeg rijzen op een warme plek.  Het deeg moet in volume verdubbelen.  Dit neemt ongeveer 1 uur tot 2 uren tijd in beslag.

Maak ondertussen de saus voor je pizza.  Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.  Nu kan je 2 dingen doen: breng water aan de kook en gaar de blokjes pompoen in het water of rooster de blokjes pompoen samen met de look in de oven.  Leg hiervoor alles op een bakplaat met bakpapier.  Sprenkel er een beetje olijfolie over en kruid met peper, zout en tijm.  Rooster de groenten in een oven van 180°C voor ongeveer een halfuur.  Pureer de bijna alle geroosterde (of gekookte) pompoenstukjes met een staafmixer en meng er eventueel de helft van de geraspte kaas onder.

Neem het gerezen deeg uit de kom en breek de rijs door er met gestrekte vingers in te prikken.  Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg met een scherp mes in 3 delen.  Rol elk deel uit met behulp van een deegrol.  Verdeel de pompoencrème over het deeg (blijf een beetje van de kant) en werk je pizza af met de rest van de pompoenblokjes en de bospaddenstoelen.  Kruid met peper en zout en strooi eventueel nog wat extra kaas over de pizza.

Leg je pizza op de ovenplaat (of de pizzasteen) en bak 10 minuten in de hete oven van 250°C (hetelucht functie).  Serveer met de verse rucola en wat olijfolie.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs