Skip to content Skip to footer

Dat eerste zonneke op mijn snoet doet zoveel deugd.  Die vitamine D kunnen we na die winter allemaal goed gebruiken.  Onze tuin is ondertussen helemaal lenteproof gemaakt en de planten zijn klaar om te groeien en te bloeien.  Ons terras is klaar voor een staycation en de tuinmeubelen roepen ons alvast voor een aperoke met een lekker roséke.

Op die momenten, ben ik blij dat ik een goede wijntip krijg.  Schenk leert me een elegante rosé kennen.  Deze Masso Antico “Primitivo Salento Rosé” wordt gemaakt van druiven uit Puglia in Italië.  Met zijn aroma’s van aardbeien, passievrucht, watermeloen en sinaasappel is het een ideale wijn als aperitief.   Vol, fris en helder met een goede zuurgraad.

Bij zo’n lekker glaasje hoort natuurlijk een hapje.  Niets mis met een kaasje en een worstje, maar zo’n Italiaanse wijn vraagt natuurlijk om een borrelplankje met een zuiders tintje.  Wat dacht je van spiesjes met gemarineerde mozzarellaballetjes, Italiaanse charcuterie en gegrilde paprika?  Of liever een crackertjes met tapenade van groene olijven afgewerkt met zongedroogde tomaatjes?  Wil je toch nog wat anders dan zijn deze pizza twisters een leuk idee om eens te proberen.

Wat heb je nodig (ongeveer 8 pizza twisters):

1 rechthoekig pizzadeeg
groene pesto (zelfgemaakt)
1 ei
beetje water
gedroogd basilicum

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 220 °C.

Rol het deeg uit en snijd het in de helft.
Bestrijk elke helft met een dun laagje pesto en leg vervolgens de helften op elkaar (pesto op pesto).
Snijd met een mes of pizzasnijder het deeg in repen van ongeveer 2 cm.  Je kan ze ook dunner maken.  Draai de uiteinden in tegenovergestelde richting zodat er twisters ontstaan.  Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat.  Klop het ei los met een beetje water.  Strijk de pizza twisters in met losgeklopt ei en strooi er wat basilicum over.
Bak de pizza twisters zo’n 15-tal minuten in de hete oven.

Serveer ze lauw of koud.
Probeer dit heerlijke hapje ook eens met een andere vulling zoals tomatensaus, gemalen kaas, rode pesto enz.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs,