Platte kaastaart met fruit

Platte kaastaart met fruit

Onze dochter wordt 10 jaar.  Wat een mijlpaal.  Voor haar, maar ook voor mij!  OMG ik ben een mama van een tienermeid!  Hier hoort een bangelijk feestje met taart bij.  Ik kies voor een super lekkere platte kaastaart met fruit.  Een iets zurig appeltje op de bodem en framboosjes, appel en blauwe bessen bovenaan.  Dit vind ik zo’n lekkere combinatie!  Niet zwaar, maar fris en met zalig lekker fruit!  Het is het contrast van het zoete met het zure dat deze taart zo heerlijk maakt voor mij.  Eenvoudig, maar perfect voor het vieren van de verjaardag van de meest speciale meid van de hele wereld. Zo trots op haar!

Wat heb je nodig voor deze taart:

1 vel kruimeldeeg
500 g vette platte kaas
150 g suiker
4 eieren
2 zure appeltjes (zoals Granny Smith)
100 g gemalen amandelpoeder
40 g maïzena

Voor de afwerking kan je kiezen voor (ander fruit kan natuurlijk ook)
framboosjes
blauwe besjes
1 zure appel
bloemsuiker

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 175°C. Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Laat het deeg op kamertemperatuur komen.

Scheid de eigelen van de eidooiers.  Klop de eigelen een beetje los en voeg er dan de suiker bij.  Klop dit op tot het geheel wit (lichtgeel) ziet.  Bij het kloppen van de ruban ontstaat een lint wanneer je de klopper opheft.  Het teken dat u klaar bent voor het amandelpoeder onder de schuimige massa te mengen.  Vervolgens mag de platte kaas en de maïzena bij het beslag.

Klop het eiwit zeer stijf en meng het opgeklopte eiwit onder het platte kaasmengsel.
Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem.  Dit zorgt ervoor dat de taart makkelijker uit de vorm zal komen.  Bekleed de ingevette bakvorm met het deeg.  Prik de bodem in met een vork.

Schil de appel en snijd in fijne partjes.  Schik ze zorgvuldig op de bodem van je taartvorm.
Giet het platte kaasmengsel in de vorm en plaats in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de taart gaar in ongeveer 45 minuten.  Ik gebruik de functie hete lucht.  Controleer of je taart gaar is door er in te prikken.  Blijft er geen beslag aan je prikker hangen dan is je taart piccobello.

Haal de taart uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.
Neem de taart uit de taartvorm en laat verder afkoelen.
Werk je dessert af met bloemsuiker en fruit.

Deze taart is het lekkerste wanneer ze uit de koelkast komt.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply