Zonnige zaterdagen … heerlijk! Vertragen in de tuin met een boekje onder de parasol of een gezellig feestje met vrienden? Ik geef alvast mijn beste tips om er een topdagje van te maken. Begin al maar te plannen want dit wordt heerlijk.
Tip 1: Denk na over een thema.
Een bepaalde kleur, tafeldecoratie of zelfs een dresscode? Het draagt allemaal bij tot sfeer en gezelligheid.
Tip 2: Sta even stil bij de praktische kant van je feestje.
Hoeveel mensen wil je uitnodigen? Heb je voldoende stoelen, tafels, borden, bestek? Is er een plekje voorzien waar mensen in de schaduw kunnen zitten? Komen er ook kinderen mee? Heb je aan de gepaste muziek gedacht? Wat met verlichting? Aaaahhh … hier op voorhand over nadenken, zorgt voor minder stress tijdens je feest.
Tip 3: Wat ga je serveren?
Het perfecte food voor een tuinfeest is natuurlijk overheerlijk en bovendien partyproof. Shared dining, een picknick, walking dinner of een heuse BBQ? Het kan natuurlijk allemaal.
Scroll zeker eens door mijn recepten voor eenvoudige gerechten die je gasten zullen verbazen.
Dit heerlijke plukbrood tover je alvast in 1, 2, 3 van op de bbq tot op je tafel.
Wat heb je nodig voor 1 brood:
1 rond brood (hoeft niet dagvers te zijn)
1 blokje mozzarella cucina
peper- en zout molentje van Verstegen
Provençaalse kruiden van Verstegen (naar smaak)
50 g boter
2 teentjes look (geperst)
Hoe maak je het:
Gebruik een groot kartelmes om het brood horizontaal en verticaal in te snijden. Maak blokjes van ongeveer 2 cm op 2 cm, maar blijf wel ongeveer 2 cm van de onderkant van het brood.
Snijd de mozzarella in dobbeltjes en meng ze met de Provençaalse kruiden. Verdeel de gekruide kaas over al de openingen van het brood.
Smelt de boter op een vuurtje en voeg er de knoflook aan toe. Voeg de look toe en kruid met peper en zout. Zet aan de kant op een laag vuurtje.
Tijd om de BBQ aan te steken. Wist je dat je met de vuurkruiden van Verstegen heel de buurt jaloers maakt? 😊.
Dit brood bak je op 200°C op een indirect vuur.
Wanneer de BBQ op temperatuur is, plaats je het brood op de rooster en sluit je het deksel. Je hebt echt een BBQ met deksel nodig omdat je een soort oven wil creëren. Bak het brood tot de kaas gesmolten is. Sprenkel vervolgens de lookboter over je brood en laat het nog even verder grillen onder het deksel.
Serveer het knapperige plukbrood onmiddellijk aan je gasten. Dit lookbrood 2.0 is heerlijk bij het aperitief of als sidedish bij een BBQ, pasta, enz.
Gek op plukbrood? Dan vind je hier nog een fantastische combinatie.
Liefs
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.