Pompoenhumus

Pompoenhumus

Pompoen is zo’n dankbaar product.  De lijst met bereidingen die je met een pompoen allemaal kan doen lijkt wel onuitputtelijk.  Gelukkig maar, want ik zou het elke dag kunnen eten. Het liefst werk ik met de kleine butternut pompoen of flespompoen (what’s in a name).  Niet alleen de nootachtige, zoete smaak spreekt me aan, ook de fel oranje kleur van het vruchtvlees trekt mijn aandacht.  Lekker op pizza, in soep of in een salade, maar ook heerlijk als basis voor een pompoenhumus.  Onder het motto (of liever mijn motto want ik ben er echt dol op) je kan nooit genoeg humusrecepten hebben een heerlijk herfstig humusrecept met de butternut in de hoofdrol.

Wat heb je nodig voor 1 portie humus:

250 g butternut pompoen
komijnpoeder
paprikapoeder
grof zeezout
peper
teentje look
beetje citroensap
olijfolie
pompoenpitten voor de afwerking

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.
Halveer de butternut pompoen.  Snijd de dikste helft nog eens in de helft.  Verwijder de zaden met een lepel.  Verdeel de butternut in kleinere stukken.  Verwijder de schil en snijd in blokjes.  Verzamel de blokjes in een mengkom en giet er een scheutje olijfolie bij.  Kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar.  Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de ovenplaat in de warme oven.  Rooster de pompoen tot deze gaar is en haal  uit de oven.  Laat even afkoelen aan de kant.

Blend de stukjes geroosterde pompoen met het teentje look, een snuifje komijnpoeder, een snuifje paprikapoeder en wat olijfolie.  Breng op smaak met een beetje grof zeezout en wat citroensap.
Rooster wat pompoenpitten en verdeel deze over de humus.
Helemaal mijn ding!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply