Skip to content Skip to footer

Preisoep met venkel

Mie en Place preisoep met venkel

Met mijn vorige recept, het gehaktbroodje met venkel en tomaten heb ik misschien wat beroep gedaan op je culinaire moed.  Venkel is dan wel courant in elke supermarkt te vinden, sommige mensen zijn toch een beetje geïntimideerd door deze bijzondere groente met zachte anijssmaak.  Nu je waarschijnlijk de smaak te pakken hebt (nadat je mijn gehaktbroodje geprobeerd hebt), maak ik graag warm voor dit lekkere soepje met prei, aardappel en venkel natuurlijk.  Ik geef toe dat dit een typische groente voor de zomer is, maar de vroege zonnestralen geven me zoveel hoop dat ik even wou tijdreizen al is het maar op mijn bord.
P.S deze preisoep met venkel is echt wel kidsproof.

Wat heb je nodig (voor ongeveer 1.5 l soep):

1 venkel
2 wit van prei
2 middelgrote aardappels
1 grote zoete ui
verse tijm
olijfolie
witte peper
snuifje zout
(soja)room
1.5 l groentebouillon

Hoe maak je het:

Maak de groenten schoon en spoel ze goed onder stromend koud water.  Snijd in ongeveer gelijke stukken.  Houd een beetje wit van prei en wat groen van venkel apart voor de afwerking.
Verwarm een beetje olijfolie in een grote kookpot en fruit de stukken ui glazig.  Voeg vervolgens het wit van prei, de venkel en de aardappel toe.  Stoof enkele minuten en roer regelmatig voeg vervolgens de groentebouillon toe.  Kruid met een beetje peper en zout.  Voeg ook enkele takjes verse tijm toe.  Jonge tijm (die nog niet houterig geworden is) mag ook fijn gehakt worden en zo toegevoegd worden.  Laat de soep ongeveer een half uurtje pruttelen tot de groenten gaar geworden zijn.  Verwijder de takjes tijm en mix de soep glad.  Laat de fijne soep enkele minuten doorkoken alvorens ze van het vuur te nemen.  Voeg een beetje (soja)room toe en dien op met zeer fijne ringetjes prei en wat venkelgroen.

Dit is zo’n zachte soep, romig met een kleine toets van venkel.  Echt lekker.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,