Prosecco cocktail met vijgen

Prosecco cocktail met vijgen

Bijna november … de dagen beginnen serieus te korten.  Het is al vroeg donker en het wordt kouder.  Dit klinkt als winterdepressie? Misschien dan toch maar snel denken aan de feestmaand december?  Voor al diegene die de party planner in zichzelf al voelen broebelen is er deze feestelijke inspiratie die je alvast kan helpen om elk feestje op gang te brengen.  Mijn prosecco cocktail met vijgen loods je met smaak door de donkere maanden.  De frisse aroma’s van appel en bloemen zijn net wat je nodig hebt om van de december feesten een succes te maken.  Voor deze cocktail kies ik voor iets nieuws van Freixenet namelijk … prosecco.  Het klinkt misschien als een vreemd duo, Freixenet en prosecco, maar elke levensgenieter die kiest voor kwaliteit houdt van afwisseling.  Toch?  De Italiaanse schuimwijn combineer ik in een handomdraai met de mijn lievelings najaarstopper namelijk verse vijgen.  Een stijlvolle prosecco cocktail met vijgen die ervoor zorgt dat de stemming er alvast helemaal in zit.  Geniet ervan.

Wat heb je nodig voor ca 4 cocktails:

4 verse, rijpe vijgen – 2 vijgen voor de afwerking
100 ml water
sap van 1 limoen
2 tot 4 lepels honing, afhankelijk van persoonlijke smaak
paar takjes tijm
prosecco van Freixenet om het geheel af te toppen

Hoe maak je het:

Vijgen en tijm, het perfecte huwelijk.  Lepel daarom het vruchtvlees uit vier vijgen.  Stop dit in een cocktailshaker.  Voeg het water toe, rits de tijmblaadjes van het takje en kneus de aroma’s met een stamper vrij.  Voeg de honing en het sap van een limoen eraan toe.   Vul de shaker met ijs en schud gedurende een minuut het geheel stevig door elkaar.  Gebruik een strainer om het in de glazen te schenken.  Wil je echt een verfijnde cocktail, strain dan met een zeefje eronder.

Top het geheel af door traag en voorzichtig de prosecco erbijr te gieten, eventueel met een lepel.  Zo blijft de bubbel nog meer in de cocktail en krijg je laagjes in je cocktail.  Werk af met een halve vijg op het glas.  Een cocktail met de perfecte balans zout – zuur die je naar eigen smaak kan verfijnen.  Het perfecte begin om jouw party op gang te trekken. Enjoy!

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print