Skip to content Skip to footer

Een doordeweeks gerecht waar iedereen dol op is, zijn quesadilla’s.  De Mexicaanse variant op onze geliefde croque monsieur is minstens zo veelzijdig en even snel klaar.  Omdat het een gerechtje met kaas is, moet ik je natuurlijk niet vertellen dat het super lekker is.  Dit is dus een win, win, win gerecht!  Ik maak dit graag wanneer ik restjes uit de koelkast wil opmaken. Ideaal wanneer je, net zoals mij, geen voedsel wilt verspillen.

Je basisingrediënten zijn tortilla wraps en kaas.  Je kan hiervoor een kaas van bij ons kiezen of een andere natuurlijk.  Zo zijn de combo’s oneindig en zijn je quesadilla’s niet altijd Mexicaans getint.  Wist je dat je zelfs een zoete variant kan maken?  Perfect voor wanneer je jouw gasten wilt verrassen met een brunch.

Deze quesadilla’s kan je in de pan maken, maar ik maak ze liever in de oven.  180°C is voldoende om je kaas te laten smelten en een heerlijke snack op tafel te toveren.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

8 tortilla wraps
2 smaakvolle tomaten
1 rode paprika
1 zoete ui
200 g kipgehakt
cajun kruiden van Verstegen
geraspte kaas (ik gebruikte Gruyère)
olijfolie

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.

Schil de ui en snipper deze fijn.  Ook de paprika en de tomaatjes mogen in blokjes gesneden worden.  Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak het kipgehakt.  Voeg de blokjes tomaat, ui en paprika toe en laat alles kort bakken en kruid naar smaak met cajun kruiden.  Voeg een beetje kaas toe en laat die smelten in de warme pan.  Tijd om te vullen.  Schep wat van de vulling op een halve wrap.  Voeg nog wat extra kaas toe en plooi toe.  Strijk de wrap in met wat olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakplaat in de warme oven.  Wanneer de kaas gesmolten is, zijn je quesadilla’s klaar.  Afhankelijk van je oven duurt dit ongeveer 10 minuten.

Serveer met een groene salade en guacamole.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs,