Wat een weertje! Het zonnetje schijnt, de avonden zijn lang en zwoel en volgens mij schiet de BBQ vanzelf in vuur en vlam. Wie gaat grillen denkt natuurlijk aan vlees of heerlijke veggie gerechtjes die de hoofdrol krijgen tijdens je BBQ-festijn, maar lekkere bijgerechtjes zijn minstens zo belangrijk. Een kruidige couscoussalade, een frisse aardappelsalade met boontjes of deze radicchio salade met dille. Je kent die radicchio misschien niet direct bij naam, maar als ik vertel dat het om de groente met paarse bladeren en witte nerven gaat, ken je het zeker. Ik combineer deze rode sla (die qua smaak aanleunt bij witloof) met doperwten, dille en komkommer. De vinaigrette met honing en mosterd past perfect bij deze verrassende salade.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Radicchio salade met dille:
150 g doperwten (vers of uit de diepvries)
20-tal radijsjes
½ komkommer
1 kleine radicchio
2 kropjes Romeinse sla
verse dille
Honing-mosterd vinaigrette:
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel fijn gesneden sjalot
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel honing
Hoe maak je het:
Blancheer de doperwten heel kort in kokend water en spoel onmiddellijk met ijswater. Laat uitlekken aan de kant.
Snijd ondertussen de radicchio en de Romeinse sla in repen. Snijd de radijsjes in dunne schijfjes. Verdeel de komkommer in blokjes.
Verzamel alle ingrediënten voor de salade in een mooie mengkom.
Maak vervolgens de vinaigrette door de witte wijnazijn te mengen met de mosterd en de honing. Leng aan met de olijfolie toe en blijf kloppen tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met de peper en het zout. Voeg tenslotte de heel fijn gesnipperde sjalot toe.
Serveer de salade met de honing-mosterd vinaigrette.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
