Pasta zelf maken is een leuke bezigheid in de keuken. Het is niet zo moeilijk en de mogelijkheden zijn oneindig, maar je hebt er natuurlijk wel wat tijd voor nodig en soms wil je iets lekkers op tafel toveren, maar mag het ook snel gaan. Dat snap ik helemaal en gelukkig zijn er dan fantastische alternatieven.
Wist je bijvoorbeeld dat je ravioli zelf kan maken met wontonvelletjes? Je koopt ze bij de Aziatische supermarkt of bij de groothandelaar en je vindt ze bij de diepvriesafdeling.
Koop natuurlijk wel de velletjes die je moet koken. Er bestaan ook wontonvellen om te frituren, maar die kan je voor deze ravioli met gegrilde asperges niet gebruiken. Laat de velletjes ontdooien voor je aan de vulling begint. Vind je ze een beetje te groot dan kan je ze kleiner maken met een vormpje of kartelwieltje.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
28 asperges (ik reken 7 asperges per persoon voor een hoofdgerecht)
geklaarde boter
zwarte peper
zout
Voor de ravioli:
24 wontonvelletjes (6 stuks per persoon)
250 g Ricotta kaas
250 g gemalen Comtékaas – harde kaas past bijzonder lekker bij asperges
2 eetlepels paneermeel
zwarte peper
1 ei (losgeklopt met een beetje water)
Voor de saus:
1 schaaltje tuinkers
200 ml druivenpitolie of andere neutrale, plantaardige olie voor koud gebruik
zout
Hoe maak je het:
Wist je dat je kraakverse asperges kan herkennen door ze zachtjes tegen elkaar te wrijven? Hoor je ze zacht zingen dan zijn ze perfect!
Was de asperges in ijskoud water. Schil de asperges van punt naar basis en snijd het onderste harde deel van elke asperge. Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Ook de schillen mogen mee in het water die geven extra smaak aan je kookwater. Heel de schillen uit het water en kook de asperges enkele minuten in het water. Ze mogen beetgaar zijn. Doe het water niet weg. Je kan het gebruiken om de ravioli te koken.
Maak vervolgens de vulling voor je pasta. Meng de 2 soorten kaas samen met wat zwarte peper en paneermeel. Leg de helft van de wontonvellen klaar en strijk de kanten in met het losgeklopte ei. Leg op elk velletje in het midden een lepel kaas. Leg er vervolgens nog een velletje op. Druk de kanten goed aan. Het ei dient als lijm.
Mix de tuinkers fijn samen met de druivenpitolie tot een gladde saus. Kruid met een beetje zout.
Grill de asperges in een hete grillpan. Ik gebruik altijd een beetje geklaarde boter in mijn gietijzeren grillpan van Le Creuset.
Houd de asperges warm terwijl je de pasta gaar kookt in het water waarin je de asperges gekookt hebt. Omdat de velletjes heel dun zijn, duurt het niet zo lang. Laat ze even uitlekken, maar leg ze niet op elkaar want dan gaat de ravioli kleven.
Serveer de ravioli met de gegrilde asperges en de tuinkersolie.
Heerlijk … al zeg ik het zelf.
Nog meer recepten met asperges vind je hier.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs,