Skip to content Skip to footer

Ravioli met geitenkaas

Mie en Place ravioli met geitenkaas

Wie ooit de kans krijgt om in Italië “Eataly” te bezoeken, mag niet twijfelen.  Een supermarkt (je kan het eerder vergelijken met een shoppingcentrum) vol Italiaanse kwaliteitsproducten en restaurantjes onder één dak.

Het juiste adres als wilt winkelen, bijleren over Italiaanse producten en iets eten.  Volgens mij komt dit concept dichtbij wat de hemel moet zijn.  Wat ik daar heb mogen eten, blijft voor altijd in mijn smaakgeheugen bewaard onder de categorie: “zo moet pasta proeven”.  Volle smaak, juiste structuur en perfect “al dente”.

Onder het motto oefening baart kunst maak ik af en toe in mijn Mie en place keuken verse pasta.  Deze ravioli met geitenkaas en pompoensaus is een op en top herfstgerechtje en doet me wegdromen naar het charmante Milaan.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Voor de pasta:
Basisregel: per 100 g bloem neem je 1 vers ei
400 bloem (fijne, sterke bloem van 12% proteïnen)
4 eieren
scheutje olijfolie

Voor de vulling:
400 g zachte geitenkaas
verse basilicum
1 losgeklopt eitje (om de ravioli af te werken)

Voor de saus:
1 kleine butternutpompoen
1 butternutpompoen
1 sjalot
400 gepelde tomaten
1 teentje look
snuifje basilicum
vers gemalen zwarte peper
zout
scheutje room
olijfolie

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 200°C.

Start met het maken van de pasta.  Stort op een schoon werkblad de bloem uit.  Maak in het midden een kuiltje en breek er 1 ei in.  Meng een deeltje van de bloem met het ei en voeg dan het volgende ei toe.  Voeg ten slotte een beetje olijfolie toe en blijf mengen en kneden tot je een egaal deegje krijgt.  Rol het deeg tot een bol en laat de pasta rusten onder een vochtige theedoek.

Maak ondertussen de saus.  Snijd de pompoen met een groot mes in stukken, verwijder de schil en verdeel in stukjes.  Leg de stukjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.  Besprenkel met olijfolie en schep om.  Kruid met peper en zout en plaats de bakplaat in de warme oven.  Het roosteren duurt ongeveer 30 minuten.  Controleer regelmatig met een vork.

Snipper ondertussen een sjalot fijn en stoof deze aan in een beetje olijfolie.  Voeg na enkele minuten de gepelde tomaten en fijn gesnipperde look erbij.  Kruid met basilicum, peper en zout en laat rustig pruttelen.  Schep de gare pompoenstukjes bij de saus en mix de saus glad.  Kruid eventueel nog eens extra met versgemalen peper.  Ik voeg altijd een scheutje room toe.  Zo lekker bij dit.

Meng de geitenkaas met fijn gesnipperde basilicum.  Dit is de vulling voor je pasta.

Rol het pastadeeg uit met een deegroller of met behulp van het (pasta)hulpstuk van de keukenmachine. Snijd de lap deeg in 2 delen.  Leg op het ene pastavel hoopjes kaas met kruiden.  Leg het 2de vel deeg erover en druk rond de kaas goed aan.  Gebruik een uitsteekvormpje of een mes om vierkantjes te snijden.  Een losgeklopt eitje kan helpen om de randen te verzegelen.

Breng een grote kookpot met water en zout aan de kook.  Kook de gevulde ravioli gaar en laat vervolgens uitlekken.
Serveer de pasta met de pompoensaus en geniet van een momentje Italië op je bord.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.