Regenboogsalade

Regenboogsalade

Zin in een kleurrijk bordje vol met lekkers om een regenachtige, donkere dag meteen op te fleuren?  Lees dan verder … Deze regenboogsalade staat snel op tafel en bevat veel lekkere groenten, knapperige nootjes en een verrukkelijke dressing.   Ideaal dus.  Wist je dat hoe meer kleur je eet van onbewerkt voedsel, des te meer variatie in voedingsstoffen je binnenkrijgt?  Dit gerecht is dus niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor je gezondheid.  Waar wacht je nog op?  Genieten maar en alvast dromen van de lente die in aantocht is!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Voor de regenboogsalade:
300 g boerenkool
3 wortels
100 g doperwten (diepvries)
1 rode paprika
1 gele paprika
lente uitjes (3-tal)
cashewnootjes
verse koriander

Voor de verrukkelijke dressing:
2 eetlepel sojasaus
2 eetlepels honing
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels arachideolie
2 eetlepels water
2 teentjes look (geperst)
1 eetlepel verse gember
1 eetlepel witte gedistilleerde azijn  (bijvoorbeeld De blauwe Hand)
enkele druppels citroensap

Hoe maak je het:
Breng water aan de kook en gaar de erwten kort in het kokend water.  Gebruik hiervoor geen deksel zodat de groene kleur behouden blijft.  Giet de erwten af en spoel ze onmiddellijk onder koud en stromend water om het gaarproces te stoppen.  Zet even aan de kant om af te koelen.

Scheur de blaadjes van de boerenkool en spoel deze onder stromend water.  Laat even uitlekken en snijd ze dan in zeer fijne snippers.  Snijd de rode en de gele peper in de helft.  Verwijder de zaadlijsten.  Spoel de paprika’s en snijd ze vervolgens in fijne blokjes.  Schil de wortels met een dunschiller en maak er juliennestroken van met een Spirelli-snijder.  Ook de lenteuitjes mogen tot dunne ringentjes gesneden worden.  Meng alle groenten in een grote kom.  Ook de afgekoelde erwtjes mogen onder de salade gemengd worden.

Hak de cahewnootjes fijn met een scherp mes en voeg ze bij de groenten.
Maak de dressing.  Hiervoor meng je alle ingrediënten door elkaar.  Voeg de geperste look en de fijn gehakte verse gember toe.  Proef van de zoetzure saus en voeg eventueel enkele druppels citroensap toe.  Wanneer je liever een minder spicy dressing wenst, gebruik dan minder look.

Serveer de regenboogsalade in mooie borden en besprenkel juist voor het opdienen elk bord met wat dressing en wat blaadjes verse koriander.  Voorzie zeker wat extra dressing op de tafel want hier gaan je gasten meer van willen!  Echt!  Smakelijk!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply