Skip to content Skip to footer

Risotto van tomaten

Mie en Place risotto van tomaten

Doe eens iets zot … dus veranderde ik na meer dan 20 jaar van job.  Zin in een nieuwe uitdaging, nood aan verandering, … jaaa, het voelt fantastisch, maar dat het je leven even helemaal op zijn kop zet is (het) 100 % waar(d).  Mijn blog moest dus even wachten tot ik door het bos de bomen weer zag.  Ondertussen zet ik kleine stapjes, met vallen en opstaan, maar vond ik toch gelukkig even tijd om het recept van deze lekkere risotto van tomaten uit te schrijven.  Jullie hadden dit nog te goed van mij!
Een smaakvolle veggie variant van het wereldberoemde rijstgerecht uit het noorden van Italië, maar met tomaten van bij ons.  Iets voor jou?  Lees dan zeker verder en tover vanavond nog dit zalig gerechtje op tafel.  Vanavond?  Ja hoor want dit maak je met slechts enkele ingrediënten klaar.  Ideaal dus voor wie vers, lekker en gezond wilt koken, maar geen uren in de keuken kan (wil) staan.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

200 g risotto rijst (Arborio rijst)
smaakvolle tomaten om te roosteren
300 g tomatensaus van kerstomaten
grof zeezout
zwarte peper
verse basilicum
olijfolie
3 dl groentebouillon
1 zoete ui
1 teentje look
60 g geraspte Parmezaanse kaas
klontje boter

Hoe maak je het:

Bij deze risotto van tomaten serveer ik geroosterde tomaatjes uit de oven.  Start met de tomaten in een ovenschaal te leggen.  Besprenkel ze met olijfolie en kruid met grof zeezout.  Zet ze in een warme oven van 170°C en laat ze rustig roosteren (ongeveer 30 minuten).

Risotto maak je in een stoofpot met een dikke bodem.  Het is een eenvoudig gerecht waar je extra veel liefde kan instoppen.
Begin met de ui en de look fijn te snipperen.  Stoof deze aan in een scheutje olijfolie.  Zorg ervoor dat je ui niet kleurt.  Doe de rijst bij de ui en roer enkele keren om.  Giet vervolgens de groentebouillon en de tomatensaus in de pot en laat het geheel op een laag vuurtje en onder een deksel rustig pruttelen.  Geef de rijst ongeveer een kwartier de tijd om al het vocht op te nemen.  Je hoeft niet te roeren, maar gewoon 15 minuten geduldig zijn 😊 Tip: een glaasje wijn drinken tijdens deze fase van het koken is een geweldig idee.
Roer de rijst om en kruid met peper en zout.   Schep de geraspte Parmezaanse kaas samen met een klontje boter onder de risotto.  Roer nog een tweede keer om.
Serveer de warme risotto van tomaten met verse basilicum en de geroosterde tomaatjes uit de oven.

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.