Rode biet soep

Rode biet soep

Op donkere dagen is een heerlijk geurend en smakend kommetje soep het summum van comfortfood.  Ideaal om je hart en je handen te verwarmen en perfect voor het nuttigen van je dagelijkse portie groenten.  Dankzij het overheerlijke assortiment dat elk seizoen te bieden heeft, is het bovendien heel gemakkelijk om variatie in je oppeppertje te brengen.  Of je nu kiest voor een vullende maaltijdsoep, een verfrissende koude soep of een last minute versie waarbij je alles bij elkaar draait.  Soep smaakt werkelijk elke dag.   Heb je ondertussen al trek gekregen?  Ik hoop van wel want met dit recept kom je verrassend uit de hoek, enfin uit je keuken.  Deze rode biet soep verlost niet alleen de rode biet van zijn Europees imago door het een tropisch tintje te geven.  De mooie kleur zorgt voor een extra feestelijk effect op je tafel.  Een regelrechte winterboost voor je innerlijke mens en geef toe … dit kan iedereen toch gebruiken. 

Wat heb je nodig:

Voor de soep:

500 g verse rode biet
teentje look
1 grote zoete ui
scheutje olijfolie
komijnpoeder
mosterdzaad (fijn gemalen in de vijzel)
chilipeper
currypoeder
zout
1 liter water of groentebouillon
200 ml kokosmelk

Voor de afwerking:
limoen
komijnzaad
verse koriander

Hoe maak je het:

Schil de zoete ui en snijd in stukken.  Pel de teentjes look.  Schil de rode bieten en snijd in blokjes.  Verwarm in een grote soeppot een scheutje olijfolie en fruit de ui glazig.  Voeg de stukjes rode biet toe samen met de geplette teentjes look.  Bevochtig het geheel met het water of de groentebouillon.  Kruid met komijnpoeder, mosterdzaad, chilipeper en currypoeder.  Laat de soep rustig pruttelen tot de bietjes gaar zijn.
Mix de soep glad en breng even aan de kook.  Voeg dan de room toe.  Er mag eventueel een snuifje zout bij.
Schenk de soep uit en serveer met limoen, enkele blaadjes verse koriander en wat komijnzaadjes.
Een indrukwekkend simpel soepje dat iedereen zal smaken. 

Geniet ervan.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print