Februari is in zicht. De maand waarin we de liefde vieren (hoewel ik dat liefst elke dag doe) en de maand waarin ik meer als ooit uitkijk naar dat eerste groen. Voor iemand als ik die al maanden verlangt naar de lente zijn die laatste loodjes extra zwaar. Je weet wel … beetje moe. Het ideale moment dus om mezelf op een boost te trakteren. Rode biet, verse kurkuma, gember, wortel en sap van mandarijntjes geven dit rode boost drankje net genoeg pit om nog even vol te houden. De licht scherpe smaak komt van de verse kurkuma. De gedroogde variant is veel milder, maar verse kurkuma is sterker. De gezonde wortel lijkt qua uiterlijk erg op gember, maar heeft, eens geschild een prachtige oranje-gele kleur. Misschien nog één weetje: kurkuma wordt het beste door ons lichaam opgenomen wanneer je combineert met zwarte peper. Belangrijk als je weet dat het werkelijk super gezond is.
Wat heb je nodig (voor ongeveer 2 glazen):
1 middelgrote rode biet
2 wortels
sap van ongeveer 2 (pers)mandarijnen (ongeveer 50 ml)
sap van een halve citroen
10 g verse kurkuma
10 g verse gember
snuifje verse zwarte peper
Hoe maak je het:
Gebruik een sapcentrifuge (of een blender) om dit gezonde drankje te maken.
Pers al de ingrediënten tot sap en voeg tenslotte een snuifje peper toe. Voeg eventueel extra mandarijnsap toe indien de textuur niet lopend genoeg is.
Serveer onmiddellijk.
Dit powerdrankje helpt je vast en zeker om je lichaam een gezonde boost te geven. Hou nog even vol. De lente komt eraan …
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
