Rode currysoep met gember

Rode currysoep met gember

Deze rode currysoep met gember is gezond, pittig door de rode currypasta, fris door het limoensap en romig door de kokosmelk.  Het heeft alles om het perfecte soepje te zijn.  Althans dat vind ik ervan.  Bovendien is het zo eenvoudig dat je in no time een heerlijk smaakbommetje op tafel zet.
Ben je liefhebber van Oosterse smaken dan kan je met dit kommetje je hartje ophalen.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
3 teentjes look
15 gram verse gember
15 gram rode currypasta
neutrale olie (bijvoorbeeld kokosolie of zonnebloemolie)
800 ml kippenbouillon
800 ml kokosmelk
125 rijstvermicelli
verse koriander  (je kan ook Thaise koriander gebruiken)
2 lente-uitjes (enkel het groene gedeelte)
1 rode chilipeper voor de afwerking
1 limoen
zout

Hoe maak je het:
Pel de look en snijd in stukjes.  Schil de gember en snijd fijn.  Neem een mortier met een stamper en voeg hierin de look, de gember, de rode currypasta en een scheutje olie.  Stamp alles zeer fijn zodat het een geheel wordt.
Verhit in een soeppot een beetje olie en voeg de curry-gemberpasta toe  Bak het mengsel al roerend voor ongeveer 2 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe en breng de soep aan de kook.
Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
Voeg de rijstvermicelli toe aan de soep of laat ze even weken in warm water en doe ze onmiddellijk in de soepkommetjes.
Werk de soepkommetjes af met fijn gesneden lente-ui, enkele fijne ringetjes van de rode peper en wat verse koriander en enkele druppeltjes limoensap.
Pittig, maar ooooh zo lekker!

Liefs,

mieke

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply