Linzen … ik associeer ze altijd met Doortje van F.C. de kampioenen 😊 en misschien is het daarom dat ik er stiekem nog nooit mee gekookt had. In mijn hoofd zie ik onmiddellijk de beelden terug van Pol en Billy die met hun opgetrokken neus voor een bord linzen zitten. Ik vond het als kind zo erg voor hen dat ik toen de belofte met mezelf maakte dat ik nooit iemand zou dwingen om met lange tanden te moeten eten. Wellicht is die kinderangst wel de reden dat ik linzen al die tijd links liet liggen. Tot ik rode linzen toegestuurd kreeg … tja dilemma, gelukkig ben ik geen kieken, maar wel super stoer 😉. En zo maakte ik voor de eerste keer in mijn leven een recept met linzen. Het werd een fluweelachtige rode linzensoep met kokosmelk en man, man, man … wat ben ik fan! Doortje kookt dan niet meteen de sterren van de hemel, ze heeft wel gelijk over de voedingswaarden van linzen. Doordat ze een grote bron van ijzer, voedingsvezels, mineralen en eiwitten zijn, dragen ze dus bij tot een goede gezondheid. Ondertussen kennen linzen in mijn Mie en Place keuken een ware revival en ben ik dus volop op zoek naar inspiratie om te experimenteren met anderen varianten. Misschien moet ik eens wat herhalingen van F.C. de kampioenen bekijken? Mijn gedacht!
Wat heb je nodig (voor 1 liter soep):
1 grote ui
1 teentje look
snuifje currypoeder
snuifje kurkuma
3 dikke wortels
150 g gedroogde rode linzen
600 ml groentebouillon (heb je graag minder dikke soep dan gebruik je meer bouillon)
400 ml kokosmelk
olijfolie
zout
peper
Hoe maak je het:
Snipper de ui en de look fijn. Schil de wortels en snijd in stukjes. Stoof de ui aan in een beetje olijfolie. Kruid met kurkuma en laat even meebakken. Voeg de wortelstukjes en look toe en laat even aanstoven. Kruid met currypoeder en voeg vervolgens de gespoelde rode linzen toe. Blus met de bouillon en laat pruttelen tot de groenten gaar zijn. Voeg de kokosmelk toe en mix de soep glad. Kruid eventueel nog af met peper en zout.
Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.