Skip to content Skip to footer

Rolbiscuit met frambozenconfituur

Mie en Place rolbiscuit met frambozenconfituur

Soms heb ik eens zin in van die ouderwetse gerechten.  Recepten die je kent, maar nooit aan denkt om te maken.  Waarom eigenlijk?  Onlangs hadden we het over de dessertjes die wij vroeger als kind aten: vanillepudding, rijstpap, maar ook rolbiscuit.  De topper die met de feestdagen op tafel kwam en waar ik altijd naar uitkeek.  Niet zozeer voor de biscuit, maar wel voor het hertje dat bovenop een laagje slagroom stond te pronken.  Een kleine schat die ik bewaarde bij mijn andere prulletjes.  Voor anderen was het rommel, maar voor mij van onschatbare waarde 😊.
Hoog tijd om dit nostalgische recept eens uit te proberen.  Een rolbiscuit met frambozenconfituur, amandeltjes en hoe kan het ook anders slagroom.  Het hertje heb ik maar achterwege gelaten, het zou wat raar zijn, maar ik liet me wel helemaal gaan met frambozen.  Uit het seizoen, ik weet het, maar ik kocht ook appelen, bananen, peren en mandarijntjes.  Dus voor één keertje mag het misschien wel?

Wat heb je nodig voor:

Rolbiscuit:
75 g suiker
75 g bloem
3 eieren
snuifje zout

Vulling:
frambozenconfituur (ik ben fan van Bonne Maman)
1 dl room (opklopbaar)
vanillestokje

Afwerking:
1 dl room (opklopbaar)
amandelschilfers
lepel suiker
frambozen
poedersuiker

Hoe maak je het:

Zet alvast een bakplaat klaar.  Spray er wat bakspray over en leg er een velletje bakpapier op.  De bakspray (of olie of boter) zorgt ervoor dat je bakpapier mooi op zijn plaats blijft.
De oven mag je voorverwarmen op 200°C.
Weeg de ingrediënten zorgvuldig af.  Doe de eieren in een mengkom en kluts ze even los.  Voeg de suiker en het snuifje zout toe en mix tot je een bleke massa krijgt.  Zeef dan de bloem bij het mengsel en spatel voorzichtig onder elkaar.  Stort het biscuitbeslag op het bakpapier en verdeel het zodat het zo egaal mogelijk is.  Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 10 minuten (afhankelijk van je oven).  De biscuit met lichtbruin worden van kleur.
Klop ondertussen 2 dl room en het merg van een vanillestokje stijf.  Ik vind het niet nodig om ook nog eens suiker in de room te doen, maar dat is natuurlijk naar smaak.
Haal de bakplaat uit de oven en draai de biscuit om op een ander stuk bakpapier.  Verwijder heel voorzichtig het bovenste bakpapier.  Laat de biscuit even afkoelen.
Strijk de rolbiscuit in met een laagje frambozenconfituur en een laagje slagroom.  Blijf een beetje van de kantjes weg.  Rol de cake vervolgens op (begin bij de kortste kant).  Leg je rolbiscuit op de naad.  Snijd de buitenste kanten van je biscuit zodat het mooier oogt.
Bak wat amandelschilfers samen met een lepel suiker in een anti-kleefpan.  Wanneer de nootjes bruin zijn, haal je ze uit de pan om af te koelen.
Vlak voor je gaat serveren strijk je de rolbiscuit in met een dun laagje slagroom.  Verdeel de goudbruine amandelschilfers en de frambozen over je dessert en werk af met een laagje poedersuiker.
Als je nu toch een hertje op je dessert wilt dan is het nu de moment want ik kan je garanderen dat dit heel snel op zal zijn.

Geniet van deze heerlijke rolbiscuit met frambozenconfituur.
Dit recept van appelcake met confituur is misschien ook iets voor jou?

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,