Rokerige vinaigrette salade

Rokerige vinaigrette salade

Eenvoud siert en dit slaatje is daarvan een fantastisch voorbeeld.  Dit gerecht is niet alleen snel gemaakt, het oogt mooi en is ongelooflijk lekker.   Door geroosterd paprikapoeder toe te voegen aan je vinaigrette krijgt die een rokerige smaak en de juiste dikheid om aan je sla te blijven kleven.
Avocado bevat veel olie en is rijk aan proteïne.  Vanwege het hoge tanninegehalte in een avocado oxydeert het vruchtvlees snel en wordt het bruin bij contact met de buitenlucht. Het is daarom beter om de vruchten pas net voor gebruik aan te snijden.
De Romeinse sla heeft een zoete, malse smaak, is knapperig en zit boordevol voedingsstoffen.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

2 kropjes Romeinse sla
2 avocados
2 lente-uitjes heel fijn gesneden
2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten

voor de rokerige vinaigrette:
teentje knoflook
snuifje gerookt paprikapoeder (Te koop bij Oil & Vinegar of Dille en Kamille)
1 lepel agavesiroop
2 eetlepels rode wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
snuifje grof zeezout

Hoe maak je het:

Was de kropjes Romeinse sla en verdeel over een mooi groot bord waarop je de salade gaat serveren.  Schil de avocado, verwijder de pit en verdeel in kwartjes.  Snijd de lente-ui in fijne reepjes en verdeel samen met de avocado over de sla.  Rooster de zonnebloempitten in een pan op een laag vuur.  Zorg dat ze niet verbranden. Strooi over het bord.

Voor de vinaigrette meng je de rode wijnazijn, de olijfolie, de geperste look, de agavesiroop en de paprikapoeder.  Breng op smaak met wat zout.  Sprenkel over de salade.

Liefs

mieke

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply