Op vrijdagavond mag het voor mij een vluggertje zijn. 😊 Snel iets op tafel toveren waar iedereen van kan smullen, dat is mijn laatste uitdaging van de week. Pas dan kan mijn weekend van start gaan. Toen ik jonger was (eeeheeummm) wou ik kost wat kost bewijzen dat ik de laatste dag van de week nog heel het huis kon poetsen en een hele maaltijd op tafel kon toveren. Mijn god, waar waren mijn gedachten??? Ik ben nu al blij dat ik de laatste dag van de werkweek haal 😊 Dit pastabordje voldoet dus perfect. Een romige tortellino, veggie, hartig en vol met smaak. Meer moet dat niet zijn. Wat denk jij? Schenk dat glaasje wijn maar in want het weekend staat voor de deur en uitblazen mag (moet). Geniet ervan
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
800 g gevulde tortellino (ricotta of spinazie)
200 ml groentebouillon
2 eetlepels pesto homemade of gekocht (het mag op vrijdag)
200 ml room
handvol kerstomaten
1 ui
1 teentje look
verse basilicum
scheutje olijfolie
handvol pijnboompitten
Hoe maak je het:
Bak de pijnboompitten goudbruin op een zacht vuur.
Breng een kookpot met water en zout aan de kook. Gaar de tortellino in de ruime hoeveelheid water. Giet af en zet aan de kant.
Snipper de ui en het teentje look fijn. Verwarm een scheutje olijfolie. Fruit de ui aan.
Voeg na enkele minuten de look toe. Blus de ui en de look met de groentebouillon. Schep ook de lepels pesto bij de saus. Laat de saus even binden en voeg dan de room toe. Draai het vuur lager en laat de saus zachtjes indikken.
Schep de pasta in de saus en laat zachtjes opwarmen. Was de tomaten en snijd in de helft. Voeg ze bij de saus. Laat even pruttelen.
Serveer de romige tortellino met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum naar smaak.
Geniet van het weekend.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,