Skip to content Skip to footer

Romige Toscaanse kip

Mie en place toscaanse kip

Nu de lente in de lucht hangt en we gestart zijn aan de maand maart ben ik helemaal klaar om die winter te vergeten.  Ik zie al groene blaadjes aan onze appelbomen in de tuin, de narcissen doen hun best om te komen piepen en de vogels zingen vrolijk hun lied.  Heerlijk.
Ook op mijn bord hunker ik naar frisgroen en primeurs, maar daar is het nog net iets te vroeg voor.
Gelukkig zijn er dan gerechten die doen dromen van buiten eten en smaken naar Italië.  Deze romige Toscaanse kip maak je makkelijk klaar in één pan.  Malse kip gegaard in een romig sausje van paddenstoelen en tomaat.  De kruiden uit de world spice blend reeks van Verstegen zorgen voor de Italiaanse, zuiderse smaak.
Dit gerecht is perfect om de overgang te maken naar mijn lievelingsseizoen.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
4 kipfilets
1 zoete ui
250 g kastanje paddenstoelen
4 tomaten
Toscaanse kruiden
citroensap
peper en zout
250 ml room
olijfolie

Verse peterselie voor de afwerking

Hoe maak je het:
Bak de stukken kip in olijfolie goudbruin.  Breng op smaak met de Toscaanse kruiden.   Verlaag het vuur en laat de kip verder garen.
Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon.  Snijd ze in kwartjes (of schijfjes).  Emondeer de tomaten en snijd ze in blokjes.  Snipper de zoete ui fijn.
Haal de kip uit de pan en houd warm aan de kant.  Gebruik dezelfde pan om de paddenstoelen te bakken op een tamelijk hoog vuur.  Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe.  Kruid met peper en zout.  Breng wat frisheid in dit gerecht door wat citroensap toe te voegen.
Schep de zoete ui bij de knapperige champignons en verlaag het vuur.  De ui mag glazig worden.
Giet de room bij de groenten en laat op een laag vuur een beetje indikken.  Eindig met de tomatenblokjes.  Deze hebben echt niet veel nodig.
Schep de kip terug in de pan en werk af met vers gesnipperde peterselie.

Dit gerecht is lekker op zich, maar je kan er ook pasta of brood bij serveren.

Smakelijk!

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.