Skip to content Skip to footer

Roze panna cotta met Amarula

Mie en Place roze panna cotta met Amarula

Roze olifantjes zien?  No way, maar ze drinken … ’t is te zeggen.  Amarula Rasberry Chocolate Baobab is een likeur afkomstig uit Zuid-Afrika.  Een lange naam, maar gelukkig kan je het drankje makkelijk herkennen aan zijn roze kleur 😊 en de prachtige olifant op de fles.  De likeur wordt gemaakt van de vrucht van een van de belangrijkste bomen uit Afrika, namelijk de marulaboom.  De machtige boom met zijn eivormige vruchten zijn een belangrijk deel van het Afrikaans erfgoed en worden hierdoor beschermd door de Afrikaanse wet.  Wist je dat olifanten verzot zijn op het marula fruit?  De dieren en de vrucht zijn zo hét symbool geworden van het merk dat op zijn beurt een eigen Trust heeft opgericht.  Hiermee beschermen ze olifanten in Afrika en daarbuiten ♥
Wanneer je proeft, valt de lekkere, volle textuur meteen op.  De likeur smaakt naar een tropische mix van framboos, romige chocolade en heeft een frisse citrus toets van Baobabfruit.  Ideaal om je zomer wat meer roze te kleuren.
Je drinkt het on the rocks met een blokje ijs of je verwerkt het in een dessert.  Wat dacht je van deze roze panna cotta met Amarula?

Het basisrecept voor panna cotta vind je hier.  Liever panna cotta zonder gelatine?  Kan je hier vinden.

Wat heb je nodig (4 grote of 6 kleine vormpjes):

5 dl room
6 g gelatine
1 dl Amarula Rasberry Chocolate Baobab
250 g diepvries frambozen
1 zakje vanillesuiker
40 g suiker

Hoe maak je het:

Week de gelatine in ijskoud water en zet aan de kant.
Verwarm de frambozen (je hoeft ze niet te ontdooien) op een zacht vuurtje samen met een zakje vanillesuiker en een beetje water.  Mix het fruit tot een gladde massa en duw vervolgens door een puntzeef zodat je een gladde coulis hebt.
Laat de room met de suiker opkoken en voeg er vervolgens de 1 dl frambozen coulis aan toe.
Neem van het vuur en giet de Amarula bij het roze room mengsel.
Knijp de gelatine uit en roer voorzichtig door de warme room.

Giet de roze panna cotta met Amarula in potjes en laat enkele uren opstijven in de frigo.
Tips:
* roer elke keer om voor je de panna cotta in een vormpje giet.  De likeur zakt namelijk snel naar de bodem.
* coulis over?  Gebruik deze bij het serveren.

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.