Salade bonen met ricotta

Salade bonen met ricotta

Deze salade van cannellinibonen, tomaten en ricotta is echt één van mijn lievelingsslaatjes. Een heerlijk op zichzelf staand gerecht waarbij de bonen genoeg vulling geven. De kleurtjes maken je vrolijk en de smaak vind ik verslavend. Deze salade werd oorspronkelijk gepubliceerd in het Donna Hay magazine. Ik serveer dit gerechtje vaak als lunch, als lichte maaltijd of als bijgegerecht. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden ..

Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 blik cannellini bonen (afgegoten en gespoeld)
1 rode ui
2 eetlepels platte peterselie
1 rode chilipeper (in schijfjes gesneden)
200 g kerstomaten
zeezout
vers gemalen zwarte peper
enkele lepels ricotta
3 eetlepels lekkere olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn

Hoe maak je het:

Giet de bonen af en spoel onder stromend water. Snijd de rode ui in partjes of ringen. De chilipeper mag in dunne schijfjes gesneden worden. De tomaten verdeel ik in partjes. Meng de bonen, de ui, de chilipeper en de tomaten onder elkaar en schik op een mooi bord. Werk af met lepeltjes ricotta hier en daar. Meng voor de vinaigrette 1 eetlepel rode wijnazijn met 3 eetlepels lekkere olijfolie. Breng op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Verdeel de vinaigrette over de salade en werk af met blaadjes verse, platte peterselie. Echt lekker hoor.

Liefs

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply