Slechte communicatie zorgt altijd voor kleine en grote problemen in de wereld. Op je werk, tussen je vrienden, in je relatie … praten en luisteren het lijkt zo simpel, maar het zorgt vaak voor storing in de lijn. Te weinig empathie, te veel details of het zaaien van twijfel. Als de basis er niet is dan zorgt dit er altijd voor dat de boodschap niet overkomt. Een babbel met een collega die volledig op zijn eigen verhaal gefocust is. Een vriendin die denkt dat ze je gedachten kan lezen. Iemand die zijn grenzen niet durft aangeven … Communicatie gaat niet vanzelf en wanneer je er geen moeite voor doet, draait alles in de soep. Niet fijn, tenzij je een grissini bent want dan hoor je in de soep of in deze salade met grissini’s en truffelmayonaise. De soepstengels maak ik zelf, maar de truffelmayonaise kreeg ik van Van Ton en is echt een aanrader. De broodstengels zijn ook lekker bij soep. Duidelijker kan ik alvast niet zijn.
Wat heb je nodig:
Voor ongeveer 10 grissini’s:
250 g 00 bloem of bloem om brood mee te bakken
(fijn gemalen tarwebloem dus)
8 g zout
6 g droge gist
150 ml lauw water
50 ml olijfolie
gedroogde Italiaanse kruiden
Voor de salade:
mengeling van rucola, veldsla, rode biet
Parmezaanse schilfers
6-tal reuze kappers
dun gesneden rosbief
enkele lepels truffelmayonaise
grof zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 200°C.
Meng de bloem met de gist, het zout en de Italiaanse kruiden. Giet er het lauwe water en de olijfolie bij en kneed tot een soepel deeg. Rol het uit tot een rechthoek en laat het deeg 30 minuten rijzen onder een schone theedoek. Bewerk het gerezen deeg met je vingers en maak er weer een lange lap deeg van. Maak lange, dunne repen van het deeg en leg de grissini’s op een ovenplaat. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en bak ze in ongeveer 15 minuten in de warme oven.
Serveer ze met de gemende salade die je afwerkt met kappers, rosbief, Parmezaanse kaas, wat grof zeezout en enkele lepels truffelmayonaise.
Communicatie is net zoals dit gerecht heel eenvoudig. Spreek uit wat je voelt. Doe dit respectvol en wees eerlijk. Toch?
Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.