Skip to content Skip to footer

Salade met halloumi

Mie en Place salade met halloumi

Ja hoor, het gaat weer warmer worden.  Fantastisch toch?  Wat kan ik genieten van zomeravonden (in de lente) en dan nog liefst die avondjes die spontaan ontstaan.  Laten we vanavond de bbq aansteken?  Of hebben jullie zin om straks eentje te komen drinken?  Wanneer ik die dingen zeg dan weet ik voor 100% dat het een geweldige avond gaat worden.  Spontaan en zonder al te veel denkwerk ontstaan meestal de heerlijkste gerechten.  Hoewel ik hou van geplande etentjes die gepaard gaan met zorgvuldig bedachte menu’s en prachtig gedekte tafels, hou ik evenzeer van “in het moment” en wanneer ik dan met verse ingrediënten uit de frigo aan de slag kan gaan, dan maak ik vaak de meest heerlijke gerechten.  Gelukkig heb ik meestal vanalles in huis. Deze smaakvolle salade met halloumi wordt door de gegrilde kaas de perfecte maaltijd.  Ik gril twee kleuren courgette en de uit Cyprus afkomstige lekkernij.  Wat tomaten in verschillende kleuren en enkele druppels citroensap erbij en je hebt een overheerlijke, simpel gerechtje dat iedereen doet watertanden.

Wat heb je nodig:

4-tal tomaten in alle kleuren
handvol kleine trostomaatjes
1/2 gele courgette
1/2 groene courgette
250 g veldsla
250 g rucola
1 plak halloumi
peper
grof zeezout
citroensap
lekkere olijfolie
neutrale olie voor te bakken

Hoe maak je het:

Spoel de courgettes en tomaten.  Snijd de tomaten, groot en klein in schijfjes.  Tip van de dag: gebruik een broodmes om tomaten te snijden.  Het lukt veel beter om mooie schijfjes te snijden met een kartelmes.  Ik gebruik dan weer een mandoline om de gele en groene courgettes in plakjes van 0.5 cm te snijden.  Verdeel ook de halloumi in plakjes.  Gebruik een borstel om de courgettes en kaas in te wrijven met neutrale olie.  Schik de veldsla en rucola in een kom. Grill de courgetteschijfjes op een matig vuur.  Doe hetzelfde voor de halloumi (draai slechts 1 keer om).  Kruid met peper en grof zeezout en schik op de salade.  Verdeel de tomaten over de salade met halloumi en sprenkel wat citroensap over het geheel. Serveer met lekkere olijfolie en eventueel wat brood.

Van deze avondjes kan ik genieten en laad ik mijn batterijen op.  Lang leve de zon ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,