Salade met kikkererwten en chorizo

Salade met kikkererwten en chorizo

Tijd nemen om te lunchen is super belangrijk en ik geef toe dat ik op een werkdag gewoon durf verder werken.  Niet oké, want even ontspannen is nodig om er dan weer tegen aan te gaan.  Dus daarom ging ik met mezelf de uitdaging aan om elke dag een lunch te voorzien die me de perfecte break van de dag bezorgt.  But first things first … wat past er voor mij bij een lunch?  Ik hou van afwisseling (ook in mijn eten 😉) dus daar zit al uitdaging één.  Ik wil het snel kunnen klaarmaken én ik eet liefst geen saaie boterhammen, maar vullende, gezonde en lekkere alternatieven.  Moeilijke uitdaging?  Nee hoor!  Ik deel jullie alvast mijn tips.
Bedenk op voorhand wat je wilt meenemen, zodat je al je ingrediënten in huis hebt.  Maak je lunch eventueel de avond voordien.  Dit is al helemaal Mie en Place proof 😉
Verpak alles apart zodat het knapperig en vers blijft.  Voor salades vind ik een glazen bokaal handig en smakelijk om uit te eten.  Voor homemade soep zijn er handige thermosflessen te koop.  Investeer in doosjes die je goed kan afsluiten.  Ideaal voor crackers met humus of avocado.  Fruit en nootjes zijn voor mij de perfecte tussendoortjes.  Een stukje pure chocolade kan ook smaken.  Water drinken is voor veel mensen een opgave, maar wanneer je er fruit en verse kruiden aan toevoegt, maak je van je waterfles de ideale dorstlesser.  De topper hier thuis is infused water met aardbeien en verse basilicum.  Zeker eens testen en maak dan meteen deze heerlijke salade met kikkererwten en chorizo.  Wat hou ik van deze zuiderse smaken.
Wedden dat jij morgen lekker gaat lunchen?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Salade:
400 g kikkererwten
150 g chorizo
100 g feta kaas
4 smaakvolle tomaten
enkele lepels half zongedroogde tomaten
1 rode ui
handvol verse bladpeterselie

Dressing:
3 eetlepels olijfolie  (ik gebruik vaak de smaakvolle olie van de zongedroogde tomaten)
1 teentje look
1 eetlepel sherry azijn
vers gemalen zwarte peper
eventueel grof zeezout zout

Hoe maak je het:

Spoel de kikkererwten onder stromend, koud water en laat ze uitlekken aan de kant.
Snijd de chorizoworst in kleine stukjes.
Spoel de tomaten en verwijder de zaadjes.  Vervolgens mag je ze in hapklare partjes snijden.  Snijd ook de half zongedroogde tomaten in fijne reepjes.
Snipper de rode ui fijn.  Spoel de bladpeterselie en hak deze fijn.
Neem een grote mengkom waarin je de kikkererwten, chorizo, twee soorten tomaten en rode ui mengt.
Maak vervolgens de dressing.  Meng hiervoor de hoeveelheid olie met de azijn en breng op smaak met de peper. Pers de look bij de dressing en meng.  Ik voeg geen extra zout toe omdat de chorizo en feta al zout proeven.
Verdeel de dressing onder de salade.  Verkruimel de feta onder de salade en werk af met de peterselie.
Serveer in een leuke grote schaal of verdeel in bokaaltjes voor je lunch van morgen.

Laat me weten of je lunch gesmaakt heeft.
Voor meer lunch ideetjes kijk je best even rond op mijn website.  Ik hoop je te mogen inspireren ♥

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply