Salade met kip en perzik

Salade met kip en perzik

Terug naar de regelmaat die de maand september met zich meebrengt.  Hoewel ik die zomerse avondjes echt wel ga missen, geniet ik ook nu weer van de wissel van de seizoenen.  Voordat ik weer met volle goesting aan de slag ga met najaarstoppers, verlies ik me nog een keer aan enkele uitlopers en laat het a.u.b een prachtige Indian summer worden.  Ik grill perziken samen met een lekker stukje kip en ik serveer er een gemengd slaatje bij.  De basilicum en de sinaasappel geven dit gerecht dat extra zomerse toetsje dat ik zo graag nog even wil vasthouden.  Bovendien is deze kip perziksalade goed voor de lijn en dat is misschien na zo’n zonnige zomer met rosé en nog meer lekkers geen slecht idee.  Toch?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Voor de marinade:
sap van 1 sinaasappel
teentje look
1 koffielepel mosterd
grof zeezout
vers gemalen peper
4 kipfilets

Voor de salade:
4 perziken
mengeling van rucola sla en rode salade
verse basilicum

Voor de vinaigrette:
1 bio sinaasappel
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel mosterd
1 eetlepel balsamicoazijn
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het:
Begin met het maken van de marinade voor de kip.  Pers de sinaasappel uit en pel het teentje look.  Meng het sinaasappelsap met de look, de mosterd, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.  Giet het mengsel over de kip, dek af en laat marineren.

Spoel de perziken, snijd met een scherp mes rond de pit en trek de helften van elkaar.  Verwijder de pit.  Leg de halve perziken even opzij.

Maak een gemengde salade van de verschillende soorten sla en de verse basilicum.  Maak ook een vinaigrette voor bij de sla.  Meng hiervoor de basalmicoazijn met de olijfolie.  Breng op smaak met de mosterd en rasp van sinaasappel.  Er mag ook wat peper en zout bij het sausje.  Verdeel over de salade en hou ook een beetje opzij om erbij te serveren.

Verwarm een grillpan en grill de kipfilets langs alle kanten bruin.  Grill ook de perzikhelften op het warme vuur.  Haal de perziken van het vuur en zet even aan de kant.  Laat de kip rustig gaar worden.
Serveer de gegrilde kip samen met de gegrilde perziken met de gemengde salade.
Genieten maar.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print