Salade met soja paprikaburger

Salade met soja paprikaburger

Alles met mate en kiezen voor veel groenten, fruit, noten en peulvruchten. Zo denk ik over eten.  Al zou ik natuurlijk geen echte foodie zijn als ik niet ging voor veel smaak, kwaliteit en een mooi bordje.  Dit gerechtje van Gilles Draps heeft het allemaal.  Hij maakte o.a. deze salade met soja paprikaburger, zoete aardappel en sriracha-mayo klaar voor heel wat hongerige foodies op een fantastisch event van The Bio Veggie Company en omdat het zo in de smaak viel, stond het ondertussen al op de Mie en Place tafel en deel ik het vandaag met heel veel kookliefde met jullie.  Heel benieuwd of dit hippe veggie gerecht met een waanzinnige lekkere Belgische bio veggieburger ook bij jullie in de smaak valt.  Let me know of you’re feeling vegual.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

8 handen vol veldsla
4 handen vol rood mosterdblad (of rucola)
4 rijpe groene tomaten
2 kleine zoete aardappels
2 lente-uitjes
2 eetlepels gefrituurde uitjes
3 soja paprikaburgers (te koop bij the Bio Planet en Okay)
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Sriracha
1 snuifje gerookt zout
1 scheutje Xeres azijn
1 scheutje olijfolie

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.
Prik enkele keren met een scherp mes in de zoete aardappels en plaats ze in een vuurvaste kom.  Besprenkel met olijfolie en plaats een 40-tal minuten (of tot ze gaar zijn) in de voorverwarmde oven.
Ondertussen kan je de salade verder afwerken.

Neem een grote slakom en doe er de gewassen veldsla en mosterdblad in.  Snijd de groene tomaten in partjes en snipper de lente-ui fijn.  Voeg toe aan de salade.

Haal de gare aardappels uit de oven en laat aan de kant afkoelen.  Grill de burgers in een grillpan.  Haal de schil van de zoete aardappels en versnijd ze dan in schijfjes.  Verdeel ook de burgers in partjes en voeg toe aan de salade.  Breng op smaak met een snuifje zout en enkele druppels Xeres azijn.  Strooi er de gefrituurde uitjes over voor extra crunch.  Serveer de salade met Srirachamayonaise.  Meng hiervoor de mayo met 1 lepel Sriracha.

That’s some tasty veggie <3

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply