Groene saus of salsa verde. Spreek over het eerste en ik trek mijn neus op, maar spreek over salsa verde en ik begin meteen te watertanden. What’s in a name 😉 De koude dip die zijn kleur te danken heeft aan de groene kruiden die gebruikt worden is heerlijk bij vlees zoals bij gegrilde kip met caponata, maar kan ook bij een stukje brood. Vervelen gaat salsa verde nooit want door te variëren met de kruiden schotel je telkens een ander smaakbommetje voor. Wat dacht je van een Italiaanse versie met heel veel peterselie, citroen en look? Heerlijk bij mijn Italiaanse soep. Of denk jij al aan een gevuld tapasplankje met Salsa Verde met Prosciutto rolletjes? Wat je ook kiest, maak de salsa verde zelf want niets smaakt zo lekker als homemade with love.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Voor de rolletjes:
8 sneetjes Prosciutto di Parma
handvol dunne groene asperges
handvol groene boontjes
1 stengel selder
½ courgette
olijfolie
citroensap
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
snuifje natriumbicarbonaat
Voor de Salsa verde naar een recept van Jeroen Meus:
10 g bladpeterselie
10 g basilicum
10 g kleine augurkjes
1 eetlepel graantjesmosterd
2.5 dl lekkere olijfolie
citroensap naar smaak
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
Hoe maak je het:
Blancheer de boontjes en de asperges enkele minuten in kokend water met zout en natriumbicarbonaat. Spoel kort met ijskoud water om het kookproces te stoppen en laat de groentjes vervolgens uitlekken en afkoelen.
Snijd de courgette in dunne plakjes en vervolgens in julienne. Snijd ook dunne reepjes van de selder. Je kan eventueel ook rucola gebruiken of een andere groene groente.
Besprenkel de groentjes met een beetje olijfolie, wat citroensap en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en grof zeezout.
Verdeel al het groen over de sneetjes Prosciutto di Parma en maak er rolletjes van.
Maak vervolgens de Salsa Verde. Je kan dit doen in een vijzel of in blender als je een fijnere versie wilt. Pluk de blaadjes bladpeterselie en basilicum. Spoel ze onder stromend water en doe ze in een hakmolen samen met de zure augurken en de lepel mosterd. Voeg olijfolie en citroensap toe en mix alles tot een salsa. Proef en kruid eventueel met wat peper en zout.
Is de salsa verde te dik? Voeg extra olijfolie toe.
Serveer de rolletjes met de Salsa Verde en genieten maar.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
