Skip to content Skip to footer

Schuimige omelet

“Wie maakt jouw foto’s voor je blog?”  “Wanneer doe jij dat allemaal?” “Gooi je dat eten na de foto weg?”  Deze en nog vele andere vragen zijn al zo vaak aan mij gesteld.  Tijd om het een en ander nog eens helder te maken.

Mijn blog zag in 2016 het levenslicht en is er gekomen omdat ik heel vaak de vraag kreeg om mijn recepten te delen.  Graag koken doe ik al van toen ik een kleuter was en mee mocht helpen in de keuken van mijn bomma.  Het is van haar dat ik mijn kookliefde gekregen heb.  Het maken van foto’s was bij de start van mijn avontuur nieuw voor mij, ondertussen zie ik gelukkig vooruitgang 😊  Oog voor styling en kleuren heb ik dan weer wel altijd gehad.  Met een diploma kunst op zak is dat stukje misschien wel logisch.

Naast mijn blog werk ik nog voltijds.  Je zou kunnen zeggen dat bloggen mijn uit de hand gelopen hobby is.  Tijdens het weekend en op vakantiedagen kan je me vaak in mijn Mie en Place keuken vinden.  Recepten ontwikkelen, naar de winkel gaan, koken, heel veel afwassen, foto’s nemen, content creëren en mijn sociale media beheren horen allemaal bij het leven van een blogger.

Mijn vast proefpanel is mijn gezin, maar ik durf ook nieuwe gerechtjes aan goede vrienden serveren.  Gelukkig ben ik omringd door mensen die graag eten 😊 Ik zet bewust in op zo weinig mogelijk eten verspillen dus alles wat ik maak wordt opgegeten.  Wachten tot de foto genomen is, wordt hier thuis als moeilijkste deel ervaren.  Tja …

Na al die jaren is Mie en Place helemaal doordrongen van de dingen die ik belangrijk vind.  Zoveel mogelijk zelf maken, koken volgens de seizoenen, lokaal winkelen, zo weinig mogelijk weggooien, altijd foto’s met een lichte achtergrond, kruiden uit de eetbare tuin, gezelligheid aan tafel en alleen maar samenwerkingen met merken waar ik achter sta.

Mie en Place is dus niet alleen mijn georganiseerde mise en place kant.  Het staat ook voor mijn Mie en Place keuken, het hart van ons huis en mijn eigenheid (de Mie van Mieke) die je hopelijk kan voelen in mijn blog?

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

4 eieren
handvol kastanjechampignons
handvol oesterzwammen
klontje boter
omelet kruiden van Verstegen
look van Verstegen
zwarte peper en grof zout van Verstegen

Hoe maak je het:

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd de grote champignons in schijfjes.  Bak ze kort op een hoog vuur in een klontje boter.  Kruid met peper, zout en look.  Hou warm aan de kant.

Scheid de eigelen en het eiwit en klop het eiwit op met een snuifje zout.  Meng de eigelen voorzichtig onder het opgeklopte eiwit.
Bak het schuimig beslag in een anti- aanbakpan en kruid met de omelet kruiden.

Dien de schuimige omelet op met de krokant gebakken paddenstoelen.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.