Seldersalade met appel

Seldersalade met appel

Sommige mensen staan graag in de kijker, vooraan in de rij, Ze slagen erin om steeds de show te stelen in het midden van de groep.  Met tonnen zelfvertrouwen staan ze daar te glunderen.  Althans zo komen ze over, want ondertussen heb ik al ontdekt dat niet elk haantje de voorste werkelijk zo hard in zichzelf gelooft, maar wat ik ook al weet is dat het soms nodig is om ook eens vooraan te gaan staan.  “Al was het maar om je zelfvertrouwen een boost te geven”, zeggen ze dan.  Wie mij kent weet dat ik het type ben dat liever hard werkt op de achtergrond.  Alle ogen op mij is niet iets waar ik me gemakkelijk bij voel en om uit mijn veilige comfortzone te stappen heb ik meestal een minuut van uitzonderlijke moed en een schop tegen mijn achterwerk nodig.  En toch?  Voor mijn blog heb ik laatst een sprong in het onbekende gedaan en weet je wat… ik vond het fantastisch!  Benieuwd?  Stay tuned want ik vertel er je binnenkort meer over 😉  Voor nu een eenvoudig, gemakkelijk en snel te bereiden gerechtje.  Deze heerlijke seldersalade met appel smaakt heerlijk bij homemade kipnuggets.   Comfort food dat zeker de aandacht zal trekken op je tafel  😉.

Wat heb je nodig:

6-tal stengels selder
2 Granny smith appels
vers gemalen zwarte peper
beetje vers citroensap
1 tot 2 eetlepel verse mayonaise
2 eetlepels yoghurt

Hoe maak je het:

Maak de mayonaise en voeg hierbij de lepels yoghurt tot je lopende dressing hebt.  Zet even aan de kant.
Snijd het loof van de selder. Je kan dit later nog gebruiken voor soep.  Spoel de stengels grondig en verwijder de taaie vezels.  Snijd vervolgens in stukjes. Je kan kiezen voor halve maantjes of voor juliennestaafjes.  Doe de gesneden stukjes in een mengschaal.

Spoel de appels grondig, schillen is niet nodig.  Verwijder het klokhuis en snijd ook in hapklare stukjes.  Voeg bij de selder.  Besprenkel met wat citroensap en meng dan de dressing onder de salade.  Kruid eventueel met extra peper.

Serveer met zelfgemaakte kipnuggets.  Moet ik hierbij vertellen dat kids hier zot van zijn?

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print