Seldersoep

Seldersoep

Wanneer je koopt en kookt volgens de seizoenen dan weet je dat je lekker en vers eet.  Bovendien scoor je extra hoog op smaak en als je deze lente voor selder kiest scoor je waarschijnlijk nog eens ergens anders … Haha, bij je tafelgenoten hé want van selder kan je snel een heerlijk soepje maken.  Ideaal na lange werkdagen want soep mag met recht en rede elke dag op het menu.  Perfect als het snel en gezond mag zijn of als je zin hebt in een gezond tussendoortje, want hier mag je zonder schuldgevoel veel van drinken.  Tenminste als je voor vers gemaakt gaat.  Seldersoep … makkelijk toch?

Wat heb je nodig voor (1 liter soep):

scheutje olijfolie
1 grote ajuin
4 stengels selder
1 teentje look
snuifje selderzout
vers gemalen zwarte peper
1 liter water
scheutje (soja)room
4 eetlepels (ongeveer 30 ml) vloeibare kippenbouillon van Knorr
selderblaadjes voor de afwerking

Hoe maak je het:
Schil ui en het teentje look en snijd in grove stukken.  Spoel de selder schoon onder stromend water en snij de stengels in stukjes.  Ik gebruik ook wat loof in de soep omdat dit veel smaakt bevat.

Verwarm de olijfolie en stoof de ui, de look en de selderstukjes.

Voeg het water en de bouillon bij de gestoofde groenten en breng op smaak met wat peper en een snuifje selderzout.

Laat de soep pruttelen tot de groenten gaar zijn.  Mix vervolgens glad en laat nog even doorkoken.  Controleer of de soep nog extra kruiding nodig heeft.  Serveer warm en met een scheutje room.

Smakelijk genieten van dit heerlijk kommetje.

Liefs,

 

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply