Sharonfruit met vanille en kokos

Sharonfruit met vanille en kokos

Zin in een een heerlijk, gezond ontbijtje om je dag te starten?  Vandaag  neem ik een geweldige kickstart en vul ik mijn homemade granola  aan met gebakken Sharonfruit met vanille en kokos.

Sharonfruit is familie van de kaki, maar heeft geen pitten.  Wanneer het rijp is smaakt het erg zoet , het heeft een zachte textuur en kan hard gegeten worden, zoals een appel.  De smaak ligt tussen die van peer, mango en abrikoos.  Bovendien verspreidt het een heerlijke geur in je keuken en op je bord.  Dit roept om gegeten te worden.  Vind je niet?  Met zijn helder oranje kleur vind ik het een fantastische fruitsoort om een exotisch ontbijt mee te bereiden.  Makkelijk, vers en een heerlijk!   Mijn dagje kan alvast niet meer stuk.

Misschien lust je voor ontbijt ook wel bananencake of bananen granola?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

2 stuks Sharonfruit
kokosrasp
vanillestokje
snuifje kaneel
enkele druppels limoensap
1 eetlepel kokosolie
pure chocolade
(eventueel wat Griekse yoghurt)

Hoe maak je het:

Snijd het Scharonfruit in maantjes.  Verwarm wat kokosolie in een pannetje en bak de maantjes Sharonfruit op een zacht vuurtje.  Snijd de vanillestok in de helft en schraap de vanille eruit.  Voeg de vanillepulp en het stokje bij het fruit.  Fris het geheel wat op met enkele druppeltjes limoensap. Breng op smaak met een beetje kaneelpoeder.

Bak het fruit tot het langzaam gegaard en warm is.  Het mag nog stevig zijn.
Serveer het warme fruit met kokosrasp en stukjes pure chocolade.
Een lepel Griekse yoghurt en blaadje munt maken deze guilty pleasure echt af.

Liefs,

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply