Sinterklaas is in het land en dat wil zeggen: wie zoet is krijgt lekkers. Bof ik even zeg 😊
Ben jij nog op zoek naar kookinspiratie voor Sinterklaas? Dan heb ik goed nieuws voor je want op mijn blog verschenen de voorbije jaren al heel wat recepten rond 6 december.
Hoog tijd voor een overzicht.
Ontbijt op een bijzondere dag:
Sinterklaas granola met koek- en speculaaskruiden, witte chocolade en frambozen. Wat een heerlijke combo.
Het receptje kan je hieronder vinden.
Zelf gebakken speculaas voor ontbijt
https://www.mieenplace.be/speculaas-ontbijt/
Dessertjes:
Zin in taart? Deze cheesecake van chocolade doet je zeker watertanden.
https://www.mieenplace.be/cheesecake-van-chocolade/
Nog een dessert dat altijd smaakt … tiramisu, maar dan met speculaas.
https://www.mieenplace.be/tiramisu-met-speculaas/
Het recept voor heerlijke kleine taartjes met peer en speculaaskruiden vind je hier:
https://www.mieenplace.be/perentaartjes-met-speculaaskruiden-en-chocolade/
Nog zo’n topper met speculaas is deze crème brûlée
https://www.mieenplace.be/creme-brulee-speculaas/
Wat heb je nodig (voor 1 pot Sinterklaas granola):
250 g havermoutvlokken
snuifje zeezout
1 eetlepel koek- en speculaaskruiden van Verstegen
3 eetlepels agavesiroop (ahornsiroop of vloeibare honing)
3 eetlepels kokosolie (je kan er ook voor kiezen om andere plantaardige olie te gebruiken)
Extra’s:
100 g witte chocolade (gehakt)
frambozen
Serveren met:
Skir, Griekse yoghurt, …
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 160 °C.
Meng de afgewogen havermoutvlokken met de kokosolie, de agavesiroop en het snuifje zout toe. Breng op smaak met de koek- en speculaaskruiden.
Verdeel het mengsel op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Roer na 15 minuten even om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voeg de witte chocolade toe.
Schep alles in een schone bokaal.
Serveer de Sinterklaas granola met yoghurt en frambozen.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs