Een diepvriezer in de keuken is handig, al moet ik toegeven dat ik de onze zelden gebruik om aan mealprepping te doen. Wat zit er dan wel in? Lees je even mee? In onze diepvrieskast heb ik altijd zakken met fruit. Super handig voor wanneer je een smoothie wilt maken. Wanneer er bananen blijven liggen in de fruitmand dan snijd ik deze in stukjes en vries ik ze in voor later. Je kan je bananen natuurlijk ook gebruiken om bananenbrood mee te bakken. Chilipeper, gember, limoenblad liggen ook standaard in ons vriesvak. Wanneer ik chili of gember nodig heb dan hoef ik alleen maar wat te raspen. Een zak diepvries erwten, tuinbonen, spinazie en edamame bonen heb ik ook altijd bij de hand dankzij de diepvriezer. Tot slot vries ik ook vlees zoals kip en gehakt in. Meestal kopen we bij de beenhouwer wat meer zodat we een voorraad hebben in de diepvriezer. In het laatste vak vind je meestal ijsblokjes in allerlei vormen, maar ook zakjes met (ongeveer 3 eierdopjes) gastrique. Heel praktisch wanneer je plotseling zin krijgt om verse béarnaisesaus te maken. Ik steek graag wat tijd in het maken van de basis voor de overheerlijke saus. De grotere hoeveelheid laat ik afkoelen en vries ik vervolgens in kleinere porties in. Handig om altijd een voorraad in huis te hebben zeker wanneer je iemand wilt verrassen. Binnenkort vieren we in Antwerpen weer moederdag. Traditiegetrouw maak ik dan als mama iets speciaals voor onze dochter. Dit jaar wordt het een smoothie bowl met frambozen. Een smoothie met een dikkere textuur zodat het stiekem op ijs in een kommetje lijkt. Mijn schattige kommetjes zijn van Le Creuset. Die pastelkleurtjes zijn zo mooi, maar terug naar de smoothie. Wat er niet mag ontbreken is een lekkere topping. Wat je hier allemaal voor nodig hebt dat lees je hieronder. Met dit recept kan je gerust experimenteren. Ik ben benieuwd wat jij op tafel tovert.
Wat heb je nodig (voor 4 porties):
400 g frambozen (uit de diepvriezer)
3 bananen (in stukjes uit de diepvriezer)
400 ml (amandel)melk
250 ml Skir (of Griekse yoghurt)
Als topping gebruikte ik:
1 drakenfruit
2 kiwi
eetbare bloemen
kokosschilfers
Hoe maak je het:
Gebruik een blender om de ingrediënten tot een gladde smoothie te mixen. Je kan de hoeveelheid Skir aanpassen om een dikker of minder dik geheel te krijgen. Verdeel de smoothie over mooie kommetjes en werk je smoothie bowl met frambozen af met de toppings naar keuze.
Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.