Sterke armspieren, ankertattoos en altijd een portie spinazie bij de hand. Dat kan alleen maar Popeye zijn. Sinds ik als kind met open ogen naar de tekenfilms van de supersterke matroos keek, ben ik dol op spinazie. Mijn lievelingsgerecht met de gezonde groene bladgroente is lang spinaziepuree met ei geweest. Als ik het nu eet denk ik altijd met heel veel liefde terug aan mijn bomma die “mijn” gerechtje altijd maakte wanneer ik ziek was. De magische spinazie van Popeye genas mij keer op keer. Zelf de dokter kon zijn ogen niet geloven 😉 Ondertussen zijn de recepten met spinazie die ik graag eet heel wat uitgebreider geworden en eet ik de lekkere groente ook wanneer ik niet ziek ben. Gelukkig maar want deze spinaziesoep met lookkorstjes is zo waanzinnig lekker. De kokosmelk maakt de soep zacht als fluweel en de kruidige croutons die hierbij geserveerd worden maken van deze soep een heerlijke maaltijd.
Nog meer zin in spinazie? Check hier mijn receptjes die ik met liefde heb gemaakt.
Wat heb je nodig:
Ik haalde voor dit gerecht inspiratie bij Spar
Voor de soep (voor 4):
1 grote courgette
200 g verse spinazie
1 aardappel
400 ml kokosmelk
1 eetlepel kokosolie
currypoeder
kurkuma
komijnpoeder
250 ml groentebouillon
zwarte peper
zout
Voor de croutons:
500 g ongesneden wit brood (liefst een dag oud)
2 eetlepels rode wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
2 teentjes look
zwarte peper
grof zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven alvast op 200°C.
Begin met de korstjes. Ik maak ze altijd op onderstaande manier zodat ze lekker krokant en smaakvol zijn. Scheur het oude brood in stukjes. Doe ze in een mengkom met de eetlepels olijfolie, de eetlepels wijnazijn, het snuifje zout en geperste look. Meng goed. Bak de korstjes kort in een pan tot ze gekleurd zijn. Schud ze uit de pan op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet ze nog 12 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze afkoelen langs de kant.
Voor de soep schil je de aardappel. De courgette hoef je enkel te spoelen. Snijd de aardappel en de courgette in stukjes. Verwarm wat kokosolie in een kookpot en roerbak de curry-, kurkuma- en komijnpoeder. Voeg vervolgens de courgette- en aardappelblokjes toe en laat ze kort stoven. Overgiet met de bouillon en kruid met peper en zout. Laat de soep zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn. Voeg tenslotte de verse spinazieblaadjes en de kokosmelk toe en mix de soep fijn.
Serveer de warme soep met de lekkere kruidige lookkorstjes.
Sterk soepje als je het mij vraagt.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
