Skip to content Skip to footer

Spooky cupcakes

Halloween vieren doe ik enkel in mijn keuken met extra creativiteit aan het fornuis.
Ben jij op zoek naar makkelijke recepten voor Halloween dan wil ik je zeker inspireren met mijn griezellige appelflapjes.  Of misschien ga jij liever aan de slag met spinnenwebben? Dan is dit recept echt iets voor jou.  Dit jaar bakte ik spooky cupcakes.  Hoewel mijn enge creaties er in mijn hoofd altijd griezeliger uitzien, zijn ze in ieder geval om je vingers aan af te likken.
Ken jij trouwens het echte verhaal achter Halloween?  Het is misschien niet wat je zou verwachten.  Je leest er hier alles over.

Wat heb je nodig:

de cupcakes:

150 g zelfrijzende bloem
150 g suiker
150 g ongezouten boter
3 eieren
2 eetlepels melk
½ theelepel vanille-extract

de topping:

200 ml opgklopbare slagroom
1 zakje vanillesuiker
eetbare suikeroogjes

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 170°C.
Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Ik verkies een cupcakes blik om de gebakjes te bakken.  De papieren vormpjes zijn natuurlijk super handig want dan hoef je het blik niet op voorhand in te vetten met boter of een spray.

Doe de malse boter samen met de suiker in een mengkom en roer glad met behulp van een mixer of keukenrobot.  Doe er een voor een de eieren bij en klop goed zodat het mengsel de eieren goed heeft opgenomen.  Zeef de bloem en meng goed onder het mengsel met behulp van een spatel.  Voeg ook de melk en het vanille-extract toe en roer nog een keer goed door.
Vul de vormpjes voor 2/3 met behulp van 2 lepels.

Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de cupcakes goudbruin in ongeveer 25 minuten.
De gebakjes zijn klaar wanneer er geen beslag meer aan je prikker blijft hangen.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster alvorens ze te versieren.

Voor de topping klop je de room samen met de vanillesuiker stevig op.  Gebruik een spuitzak om spookje op de cupcake te spuiten.  Nog een paar enge oogjes en boe … je spooky cupcakes zijn klaar.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs,