Gehaktballetjes, wie is daar nu niet fan van? Deze keer maak ik een variant met kleverige saus. Deze sticky gehaktballetjes met pinda’s smaken zoet, pittig en zout tegelijkertijd en er zit een groente in verstopt die je misschien niet meteen zou verwachten. Zal ik dit geheim eens “prei(ij”)sgeven? Let wel op want dit recept zou wel eens heel snel jouw favoriet kunnen worden.
Wist je dat ik gek ben op gehaktballetjes? Andere recepten vind je hier.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
Voor de gehaktballetjes:
500 g kippengehakt
1 cm verse gember (geraspt)
2 toontjes look (geraspt)
snuifje peper
1 ei
3 eetlepels paneermeel
Voor de saus:
1 eetlepel maiszetmeel
scheutje water
1 eetlepel sojasaus
chilikruiden van Verstegen
1 eetlepel pindakaas
2 eetlepels honing
scheutje rijstazijn
Verder:
1 prei
2 rode zoete puntpaprika
lente-ui
sap van ½ limoen
rijstolie
sesamolie
Afwerking:
sesamzaad
gehakte pinda’s
verse koriander
rijstnoedels
Hoe maak je het:
Meng met schone handen het gehakt met het ei, paneermeel en de kruiden. Draai balletjes die min of meer even groot zijn. Geen paniek, perfect is zo overroepen 😊
Snijd het wit van prei en lente-ui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de zoete puntpaprika en snijd deze ook in fijne ringen.
Meng in een kommetje het maiszetmeel met de sojasaus, pindakaas, rijstazijn en de honing. Voeg een beetje water toe wanneer je honingmengsel te dik zou zijn.
Verwarm een scheutje rijstolie in een wok (of grote, diepe pan) en bak de gehaktballetjes goudbruin. Zet het vuur lager en voeg de groenten toe. Wanneer deze zacht geworden zijn, voeg je het honingmengsel toe. Verwarm het geheel tot de saus dikker en kleverig wordt. Haal van het vuur en breng op smaak met de chilikruiden, scheutje sesamolie en vers limoensap naar keuze.
Serveer met rijstnoedels en werk je gerechtje af met gehakte pinda’s, sesamzaad en verse koriander.
Smakelijk ❤️
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.