Nog niet helemaal klaar voor de herfst? Ik beloof de pijn te verzachten met een overheerlijke stoofpot van kip, groenten en kruiden uit de Dordogne.
Heerlijk in het seizoen is deze stoofpot met kip en knapperige groenten.
Je maakt het in een traditionele oven of in een Dutch oven. Laat die gezellig herfst barbecue maar komen😊.
Wist je dat november dé maand is om aan de slag te gaan met o.a spruitjes, wortels, krieltjes, pompoen, pastinaak en zoete aardappel? Deze toppertjes uit het najaar spelen een belangrijke rol in dit gerechtje. Hoewel de kruiden uit de Dordogne gaan lopen met de hoofdrol.
Laat die koude dagen maar komen, deze stoofpot van kip, groenten en kruiden uit de Dordogne is precies wat jij nodig hebt.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
4 kipfilets
8 tal krieltjes
10 tal spruitjes
4 dikke wortels
halve pompoen
2 pastinaken
2 zoete aardappels
plantaardige olie
Verstegen world spice blend Dordonge
peper
zout
2 dl kippenbouillon
verse peterselie (naar smaak)
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 160° C.
Was de krieltjes en snijd ze in de helft. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Wil je ze liever heel houden? Maak dan met een mesje een kruisje in het kontje. Schil de wortels, de zoete aardappel en de pastinaak en snijd in hapklare blokjes. Ik gebruikte een Butternut pompoen in dit gerecht. Je hoeft deze niet te schillen enkel in blokjes snijden. Meer weten over pompoen? Hier vind je heel wat info.
De groenten die we gebruiken, hebben bijna allemaal dezelfde gaartijd. Erg makkelijk dus. Verzamel de hapklare groenten in een schaal en schep ze onder elkaar met 2 eetlepels olie en de kruiden uit de Dordogne.
Ook de kip mag nu versneden worden in stukken. Braad het vlees vervolgens aan in een pan met een beetje olie. Zorg voor een bruin korstje langs alle kanten. De kip hoeft niet gaar te zijn, toeschroeien is voldoende. Kruid met peper en zout.
Schep de stukken kip in de stoofpot en voeg de groenten met de kruiden toe.
Deglaceer de pan met een beetje kippenbouillon (beetje water kan ook) en roer de bakresten los. Laat het geheel even inkoken en voeg het vervolgens toe aan de stoofpot.
Zet een deksel op de stoofpot en plaats in de oven. Schep regelmatig alles om en controleer na ongeveer 30 minuten of de groenten en de kip gaar zijn.
Serveer onmiddellijk met verse peterselie.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs