Taartje met frambozen

Taartje met frambozen

Een krokante bodem, een vulling van witte chocolade met mascarpone en heerlijk fruit on top.  Eén hap van dit taartje met frambozen en je bent verkocht.  Dit is echt lekker.  Je zou kunnen kiezen voor kant en klaar deeg van de winkel, maar toegegeven zelf deeg maken is niet zo moeilijk en smaakt toch nog veel beter.

In dit recept bak je eerst het deeg en vul je nadien de afgekoelde deegvormpjes met een heerlijk mengsel van witte chocolade en mascarpone.  De smaak van frambozen is perfect om dit taartje af te werken.  Wat denken jullie?  Een succesnummer toch?

Wat heb je nodig voor 4 kleine taartjes of 1 grote taart:
Voor het deeg:
200 g bloem
100 g goede boter (op kamertemperatuur)
50 g suiker
2 pakjes vanillesuiker
1 ei

Vulling:
2.5 dl room (opklopbaar)
150 g witte chocolade
250 g mascarpone kaas
2 eiwitten
1 zakje vanillesuiker

Verder:
Witte of rode frambozen
poedersuiker
blaadje munt
boter
bloem

Hoe maak je het:
We beginnen met het deeg.  Zeef de bloem boven een grote mengkom, maak een kuiltje in het midden.  Klop het ei los en giet het losgeklopte ei in het kuiltje.  Strooi de suiker en de vanillesuiker aan de rand.  Leg blokjes boter mee aan de rand.  Meng met je handen alles door elkaar tot een homogene massa.  Maak een bol van het deeg en wikkel in plasticfolie.  Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Maak ondertussen de vulling voor de taartjes.  Neem 1.25 dl room en doe dit in een kookpotje.  Voeg hierbij 150 g witte chocolade en laat dit smelten op een zacht vuurtje.   Laat het mengsel afkoelen aan de kant.  Meng 250 g mascarponekaas onder het afgekoelde mengsel.  Klop de rest van de room stijf en meng onder het chocolade-mascarponemengsel.  Klop 2 eiwitten stijf met 1 zakje vanillesuiker en meng dit ook onder de vulling.  Dek af en zet in de koelkast.

Laat de oven voorverwarmen op 190°C.
Boter de taartvormpjes in en bestrooi met bloem.  Rol het deeg uit en leg in de vormpjes.  Prik met een vork in de bodem.  Leg in elk vormpje een stukje boterpapier en leg hierin vulling om blind te bakken zoals gedroogde bonen of bakbonen van keramiek.  Zet de vormpjes in de oven en laat ze bakken tot de randen goudbruin zijn (ongeveer 30 min).  Haal uit de oven.  Verwijder het bakpapier en de bakgewichtjes.  Laat de taartjes afkoelen.
Vul de afgekoelde taartjes met het chocolade-mascarponemengsel.  Werk af met framboosjes en strooi er tot slot wat bloemsuiker over.

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply