Tajine met kip en Medjouldadels

Tajine met kip en Medjouldadels

Tajine vind ik nu eens één van de heerlijkste klassiekers uit de Marokkaanse keuken.  Nu de herfst zich laat voelen is het tijd om nog eens een heerlijke stoofpot te maken.  Hoewel ik dit zelfs in de zomer durf klaarmaken.  Misschien herinner je mijn groenten uit de tajine nog?  Deze tajine met kip en Medjouldadels  is dé najaarstopper hier bij ons thuis.  Verder spelen ook nog courgette, zoete aardappel en wortels de hoofdrol in dit gerecht.  Dit proeft en ziet eruit als herfst en geef toe … ken jij iets gezelliger dan het bereiden van een geurig pruttelpotje na een fikse boswandeling?  Zet de tajine op tafel en dan samen zalig nazomeren en genieten van dit knus gerechtje.

Wat heb je nodig voor 1 tajine (genoeg voor 4)
2 kipfilets
1 courgette
2 zoete aardappels
1 ajuin
1 teentje look
2 eetlepels tomatenpuree
200 g noedels
2 dikke wortels
bouillon (ik gebruikte enkele druppels van Knorr vloeibare bouillon Marokko)
scheutje water
6-tal Medjouldadels
handvol platte peterselie
handvol koriander
scheutje neutrale olie
vers gemalen zwarte peper
snuifje zout
snuifje ras el hanout
snuifje kurkuma

hoe maak je het:
Was de courgette en snijd in halve schijfjes.  Schil de wortels en snijd ook in rondjes.  Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.  Snipper de ui en de look fijn.  Verwijder de pitten uit de dadels en snijd in stukjes.  Snijd de kipfilets in hapklare stukjes.  Kruid ze met peper en zout.

Verwarm een scheutje neutrale olie in de tajine en voeg een snuifje peper en kurkuma toe.  Laat kort stoven en voeg dan de blokjes kip toe.  Bak de kipblokjes al roerend goudbruin.  Haal de kip uit de tajine en zet even aan de kant.

Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en fruit de ui aan.  Voeg bij de gefruite ui de zoete aardappel en wortels toe.  Voeg na enkele minuten de stukjes courgette en de look toe.  Roer een paar keer om en voeg vervolgens de bouillon met het scheutje water toe.  Schep er de eetlepels tomatenpuree bij.  Kruid met ras el hanout.

Schep de kip op de groenten, voeg de noedels toe en leg de stukjes dadels bovenaan.
Sluit de tajine en laat de groenten en de kip rustig garen.

Serveer met vers gehakte platte peterselie en koriander.
Brood of couscous zijn de ideale sidedishes bij deze heerlijke herfsttajine.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print